ΛΑΚΩΝΙΑ. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα, της Π.Ε. Λακωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

Η Π.Ε. Λακωνία ενημερώνει το κοινό ότι τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης είναι 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός) και 199 (Πυροσβεστικό Σώμα).

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα που αναφέρονται στην υπ’ αρ. πρωτ. 215541/22.06.2023 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας (ΑΔΑ: Ψ1ΠΡ7Λ1-ΑΡΕ).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις