ΛΑΚΩΝΙΑ. Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, τρεις περιπτώσεις απατών σε βάρος 2 γυναικών κι ενός ηλικιωμένου άνδρα, που έγιναν την 27.3.2024. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού, για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Συγκεκριμένα oι δράστες, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν με τα θύματα τους προσποιούμενοι τον ιατρό και με το πρόσχημα τον τραυματισμό συγγενικού είτε φιλικού προσώπου τους και την ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης τρομοκράτησαν τους ηλικιωμένους και κατάφεραν να τους αποσπάσουν χρήματα και όχι μόνον.

Πρώτο θύμα ήταν 76χρονη από το Βλαχιώτη απο την οποία απέσπασαν 3.000€. Δεύτερο θύμα επίσης στο Βλαχιώτη, 95χρονος από τον οποίο απέσπασαν επίσης 3.000€ ενώ από το τρίτο θύμα, 80χρονη στη Σκάλα, απέσπασαν 500€ 5 λίρες Αγγλίας και κοσμήματα. Το θράσος του 39χρονου, Βουλγαρικής υπηκοότητας και των συνεργών του ήταν τόσο που προσέγγιζαν τα θύματά τους και με χαρακτηριστική άνεση αποσπούσαν τα χρήματα αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα.

Όμως ήρθε η ώρα τα θύματα να επικοινωνήσουν με τους δήθεν τραυματίες συγγενείς και φίλους για να καταλάβουν την απάτη. Κάμερες σε διάφορες περιοχές κατέγραψαν τον δράση και συνεργούς του και η Αστυνομία μετά και την προανάκριση ερευνά για τον εντοπισμό του. Κατασχέθηκαν κινητό και όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Να σημειωθεί ότι δράστες επιχείρησαν με τον ίδιο τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες της Σπάρτης, χωρίς επιτυχία, σύμφωνα με καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις