ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου η εκτενής έρευνα που πραγματοποιεί το Tornos News σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους αγοράς και πώλησης ακινήτων.

Ειδικότερα, το τελευταίο δίμηνο και ιδιαίτερα τον τρέχοντα μήνα, καταγράφηκαν 316 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας. Ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην σχετική έρευνα καθώς σε πολλές των περιπτώσεων οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πωλήσουν τα ξενοδοχεία τους χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία, πέραν του διαδικτύου, για την επίτευξη των στόχων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο εμφανίστηκαν πωλήσεις ξενοδοχείων ακόμη και σε περιοχές της χώρας που σπάνια συναντώνται στη συγκεκριμένη έρευνα.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν αποκλείεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες, οπότε θα φανεί το πλήρες μέγεθος των συνεπειών στην αγορά. Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.

Για παράδειγμα, αγγελία πώλησης αφορά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περίφημη περιοχή του Ζαππείου στην Αθήνα, επιφάνειας 840 τ.μ. το οποίο προσφέρεται έναντι 5.000.000 ευρώ. Σε άλλη αγγελία, στο κέντρο της πρωτεύουσας ξενοδοχείο 15.000 τ.μ., 7 ορόφων, με 170 δωμάτια προσφέρεται έναντι 28.000.000 ευρώ.

Με τις περισσότερες από τις 46 αγγελίες να έχουν δημοσιευθεί τον μήνα Ιανουάριο, οι τιμές των ξενοδοχείων κυμαίνονται από 250.000 ευρώ έως και 35.000.000 ευρώ. Μάλιστα, διαφαίνεται αύξηση και στις πωλήσεις των νεόδμητων ξενοδοχείων, τόσο στη Χαλκιδική, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, με τις Κυκλάδες να κατέχουν τα πρωτεία σε αυτή την κατηγορία. Εξάλλου, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου είναι εκείνα που παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο όγκο αγγελιών για πωλήσεις.

Δείτε τα ακριβή στοιχεία της έρευνας για τα 32 στην Πελοπόννησο

8 στην Αχαΐα

6 στη Λακωνία

5 στην Αργολίδα

4 στην Αρκαδία

4 στη Μεσσηνία

3 στην Κορινθία

2 στην Ηλεία

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Η Παγωμένη Πανσέληνος που λούζει απόψε την Πελοπόννησο

Με 74 κρούσματα σήμερα η Πελοπόννησος

Καλαμάτα: 35χρονη έπεσε από μπαλκόνι 5oυ ορόφου

Κάηκε αυτοκίνητο στο κέντρο της Σπάρτης! (video)

Η Εστίαση της Καλαμάτας ζητά μέτρα στήριξης, μέσω Χαρίτση!

Ξέρεις ποιες είναι οι διαφορές του Φλέρτ από την Σεξουαλική Παρενόχληση ή θα μπλέξεις;

Παγετός σκέπασε τις καλλιέργειες της Αργολίδας (video)

Σουδανός αποπειράθηκε να βιάσει κοπέλες στην Καλαμάτα