ΚΑΛΑΜΑΤΑ. O Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε στη Βουλή μέσω της διαδικασίας της Κοινοβουλευτικής Αναφοράς την επιστολή του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Αναψυχής Καλαμάτας προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Οι επαγγελματίες της Εστίασης της Καλαμάτας στην επιστολή τους ζητούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, λόγω του αναγκαστικού κλεισίματος των καταστημάτων τους για 7 μήνες, εξ αιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία. Τονίζουν ότι όλο αυτό το διάστημα που οι επιχειρήσεις τους παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας, τα μέτρα στήριξης που δόθηκαν ήταν ετεροχρονισμένα, ανεπαρκή και με πολλές στρεβλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό οι επαγγελματίες της Εστίασης μεταξύ άλλων ζητούν επιδότηση των λειτουργικών τους εξόδων (Ενοίκιο, ασφάλιση, Ενέργεια, Δάνεια, Εφορία κλπ.) έναντι της χορήγησης επιστρεπτέων προκαταβολών, που στην ουσία πρόκειται περί δανείων τα οποία το επόμενο διάστημα θα γίνουν απαιτητά δημιουργώντας ένα νέο κύμα υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Χαρίτσης σε πρόσφατη συνάντηση με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας, τόνισε ότι απαιτείται ένα συγκροτημένο πλέγμα παρεμβάσεων σήμερα, που θα περιλαμβάνει την μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την επιδότηση του ενοικίου επαγγελματικής στέγης για όσο διαρκεί η κρίση. Επεσήμανε τέλος ότι για να έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση για ανάκαμψη της οικονομίας, πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της κρίσης, με πρόβλεψη απομείωσης της βασικής οφειλής, όπως αντίστοιχα είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 με τις 120 δόσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές και με πρόβλεψη για «κούρεμα» του αρχικού κεφαλαίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξέρεις ποιες είναι οι διαφορές του Φλέρτ από την Σεξουαλική Παρενόχληση ή θα μπλέξεις;

Παγετός σκέπασε τις καλλιέργειες της Αργολίδας (video)

Σουδανός αποπειράθηκε να βιάσει κοπέλες στην Καλαμάτα

Οι Σπαρτιάτες στα «στενά» της πανδημίας: 109 κρούσματα κορονοϊού σε 15 ημέρες!

Τα Κύθηρα συνδέονται αεροπορικά με την Θεσσαλονίκη!