Τι συμβαίνει στη Σπάρτη. Δεν αποκλείεται να παραμείνουν κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια!

ΕΛΛΑΔΑ. Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς για την αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές όπως η Αττική αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν έκτακτα μέτρα για το λιανεμπόριο.

Η κατάσταση, μάλιστα, για τις «κόκκινες» περιοχές όπου παρατηρείται και έντονος συνωστισμός εξετάστηκε σε σύσκεψη την Τρίτη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δημοσιεύει το newsbomb.gr στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι προβληματίζει η αυξητική τάση στα κρούσματα και ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα σε «κόκκινες» περιοχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν μέτρα ακόμα και την Παρασκευή σε περιοχές που έχουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και όπου έχει καταγραφεί συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες.

Η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι τα μέτρα, δηλαδή, για τα καταστήματα να μην είναι οριζόντια αλλά να αφορούν περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε Τετάρτη αναλύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε Παρασκευή λαμβάνονται οι αποφάσεις, οπότε τα σημερινά δεδομένα είναι καθοριστικά για τις επόμενες αποφάσεις.

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με την πανδημία φαίνεται πως «παγώνει» την ενδεχόμενη συζήτηση στην επιτροπή των ειδικών την Παρασκευή για την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό και βεβαίως το άνοιγμα των χιονοδρομικών ενώ αν και πρόθεση είναι να τηρηθεί το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα, δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων που θα έχουν στη διάθεσή τους οι λοιμωξιολόγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr στον Δήμο Σπάρτης που είναι σήμερα η μοναδική «κόκκινη» περιοχή στην Πελοπόννησο ο εντοπισμός των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

Τρίτη 19 Ιανουαρίου: 2

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου: 12

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου: 7

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου: 8

Σάββατο 23 Ιανουαρίου: 4

Κυριακή 24 Ιανουαρίου: 7

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου: 8

Τρίτη 26 Ιανουαρίου: 6

Παρατηρείται σταθερός εντοπισμός κρουσμάτων, με 54 επιπλέον κρούσματα - μέσα σε μια εβδομάδα - και συνολικά 75 περίπου ενεργά, χωρίς να μειώνεται ούτε να αυξάνεται ο ρυθμός αλλά με χαρακτηριστικό ότι πολλά από τα ενεργά κρούσματα είναι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Σπάρτης. Τα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό θεωρούνται πολλά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επέτρεψε τη λειτουργία της Λαϊκής αγοράς, κάτι που συζητήθηκε αλλά δεν κατέληξε σε αλλαγή του καθεστώτος που ισχύει.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Βουλή η κρίση που αντιμετωπίζει η Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης!

Οι Αμερικάνοι ξαναγράφουν την Ιστορία του 1821 (video)

Αυξάνονται, και πάλι τα κρούσματα στην Πελοπόννησο!

Οι σφαίρες από το φονικό στην Πάτρα τρύπησαν τζαμαρία εταιρείας!

Τι συμβαίνει με τους γυμναστές; Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη αθλήτρια στην Πελοπόννησο!