ΣΠΑΡΤΗ. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει την ανάγκη για αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό στην ΔΕΥΑ Σπάρτης. Αναφέρεται σε κρίση που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ Σπάρτης αφού λόγω διαρθρωτικών και άλλων αδυναμιών η επιχείρηση δημιουργεί διαρκώς νέα χρέη.

Με την ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος φέρνει το θέμα στη Βουλή υπογραμμίζει ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα αλλά δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και οι δημότες που «σηκώνουν τα βάρη» λειτουργίας της «ΔΕΥΑΣ», παρακολουθούν τα τεκταινόμενα με ανησυχία, αλλά και με απορίες, που παραμένουν αναπάντητες.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το θέμα των συσσωρευμένων χρεών της “ΔΕΥΑΣ” στους κατοίκους της περιοχής. Οι ίδιοι τους, όπως αναφέρουν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι, τα τεράστια προβλήματα της υπερχρεωμένης “ΔΕΥΑΣ”, δεν λύνονται με πρόχειρο σχεδιασμό. Χρειάζεται εμπεριστατωμένο σχέδιο ανάκαμψης και ριζικής ανασυγκρότησης της εν λόγω επιχείρησης. Το θέμα της «ΔΕΥΑΣ» παραμένει επίκαιρο σε κάθε συζήτησή τους. Ανησυχούν οι Σπαρτιάτες διότι, το Δεκέμβρη του 2020, ο δήμος Σπάρτης επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με 1.987.973,00€ για την πληρωμή συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών της «ΔΕΥΑΣ» προς την ΔΕΗ, ενώ, πληροφορούμαστε ότι η «ΔΕΥΑΣ» έλαβε και άτοκο δάνειο ύψους 656.740€, ως οικονομική ενίσχυση για κάλυψη των μειωμένων εισπράξεών της, λόγω της πανδημίας. Επειδή το νερό δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, οι δημότες που «σηκώνουν τα βάρη» λειτουργίας της «ΔΕΥΑΣ», παρακολουθούν τα τεκταινόμενα με ανησυχία, αλλά και με απορίες, που παραμένουν αναπάντητες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποιες είναι οι κοστολογημένες αιτίες και οι διαπιστωμένες διαρθρωτικές και άλλες αδυναμίες που δημιουργούν διαρκώς νέα χρέη στην «ΔΕΥΑΣ»; Υπάρχει επί τούτου κάποια επίσημη Έκθεση;

2. Σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβεί η «ΔΕΥΑΣ». κατά την κρίση σας, για να βγει από την κρίση που αντιμετωπίζει;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΔΕΥΑ Σπάρτης έχουν υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις τόσο έμεπιροι αυτοδιοικητικοί όσο και έμπεοροι επι της οικονομικής διαχείρισης, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεί λύσεις για ανάσχεση της χρεοκοπίας.

Δείτε εδώ πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της ΔΕΥΑΣ Θέμη Πατσιλίβα στο notospress.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο δήμαρχος Κιάτου απάντησε για τα προβλήματα στην Ύδρευση

Οι Αμερικάνοι ξαναγράφουν την Ιστορία του 1821 (video)

Αυξάνονται, και πάλι τα κρούσματα στην Πελοπόννησο!

Οι σφαίρες από το φονικό στην Πάτρα τρύπησαν τζαμαρία εταιρείας!

Τι συμβαίνει με τους γυμναστές; Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη αθλήτρια στην Πελοπόννησο!