Μια σαλάτα δροσερή και εορταστική για να συνοδεύσει τα ψητά στο τραπέζι του ρεβεγιόν!!!

Υλικά

  • 500γρ ανάμεικτα πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σας
  • 200γρ πράσινο μήλο σε λεπτές φέτες
  • 100γρ ρόδι καθαρισμένο
  • 40γρ καρύδια
  • 30γρ γραβιέρα
  • 40γρ Προσούτο
  • Αλάτι

Για το ντρεσινγκ

  • 160γρ κρέμα μπαλσάμικο με ρόδι
  • 40γρ ξύδι μπαλσάμικο
  • 160γρ ελαιόλαδο
  • 8γρ μουστάρδα
  • Λίγο πιπέρι
  • Αλάτι

Παρασκευή

Για τη σαλάτα

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα πράσινα λαχανικά, το πράσινο μήλο, τα καρύδια και το ρόδι.

Για το ντρεσινγκ

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι είναι πολύ πηχτή στην υφή προσθέτουμε λίγο νερό τόσο όσο θέλουμε να είναι ρευστή.

Για το προσούτο

Τοποθετούμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί, στρώνουμε το προσούτο κομμένο σε φέτες και ψήνουμε στους 140 βαθμούς για περίπου 40’ μέχρι το προσούτο να γίνει τραγανό.

Τέλος στο μπολ με τα ανάμεικτα λαχανικά προσθέτουμε το ντρεσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω την γραβιέρα και το τραγανό προσούτο στο κέντρο.

Καλή απόλαυση!!!