Γράφει ο Κλειγένης

Θλίψη, απογοήτευση και απαισιοδοξία προξένησε η έναρξη του Απολογισμού Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης για τον πρώτο χρόνο της θητείας της.

Σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις καταγράφηκε μια μάταιη προσπάθεια να γεμίσει το τεράστιο κενό με λόγια πολλά και έργα μηδενικά

Κι όλα αυτά μέσα σε μια διαδικασία διαδοχικών μονολόγων, οι οποίοι πόσο θα κρατήσουν; Και είναι απορίας άξιον πώς η Αντιπολίτευση αποδέχθηκε μια τέτοια διαδικασία αντί να επιβάλει (με την πλειοψηφία που διαθέτει συνολικά) διάλογο και άσκηση κριτικής αμέσως μετά από κάθε εισηγητή της δημοτικής αρχής.

Όσα λόγια κι αν λέγονται, όσα μακροσκελή κείμενα κι αν διαβάζονται , όσες φωτογραφίες κι αν παρουσιάζονται, όλα ναυαγούν πάνω στην τραγική πραγματικότητα που βιώνει ο δήμος Σπάρτης.

Και δεν είναι μόνο πως δεν παρουσιάστηκε έργο μέσα σ’ αυτόν τον ένα χρόνο. Κυρίως είναι που τίποτε παραγωγικό δεν έγινε, ούτε σχεδιάστηκε να γίνει, ώστε να λυθούν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του δήμου και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και αναδημιουργίας.

Η ανυπαρξία καινοτόμων δράσεων και οράματος, η κατάσταση απλής διαχείρισης (κι αυτή όχι ικανοποιητική) χωρίς συνολικό σχεδιασμό για έργα και δράσεις, η φανερή έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, η απουσία κεντρικού συντονισμού, οι προσωπικές διαδρομές και τα «καπελώματα» που οδήγησαν ακόμα και σε παραιτήσεις, είναι ο μόνος απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Ένας απολογισμός αδράνειας και απραξίας.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr