MEΣΣΗΝΙΑ. Το μέτωπο της κακοκαιρίας έπληξε χωρίς έλεος την δυτική Μεσσηνία. Οι ζημιές που σημειώθηκαν σε ελαιώνες και εγκαταστάσεις είναι τεράστιες.

Στην περιοχή από το Μάτι Γαργαλιάνων έως τα Κοκκινοχώραφα το ξημέρωμα έδειξε εικόνες βιβλικής καταστροφής. Ολόκληρες ελιές βγήκαν από τη ρίζα ενώ σκεπές εγκαταστάσεων εξαφανίστηκαν.

Όπως γραφεί το gargalianoionline.gr «ο ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης και διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά, ωστόσο ήταν αρκετά για να καταστραφούν από τη μια στιγμή στην άλλη, εκτάσεις ελαιοκαλλιέργειας αλλά και αγροτικές μονάδες και κατοικίες. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν αντιλήφθηκαν πως από τα ίδια τους τα σπίτια «έφευγαν» στην κυριολεξία τα κεραμίδια ενώ ο έντονος θόρυβος από τους ανέμους προκάλεσε τον φόβο και τον τρόμο στους ιδίους».

Κλιμάκιο γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσε τις ζημιές σε έκταση περίπου 80 στρεμμάτων. Οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ για να δηλώσουν τις ζημίες, τόσο στην παραγωγή όσο και το φυτικό κεφάλαιο.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ gargalianoionline.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρτυρία νεαρής φοιτήτριας: «Πήγα σε πάρτι και νόσησα από την Covid-19»

Η ΕΡΓΟΣΕ δημοπρατεί έργα 262εκατ.€, ένα στην Αχαϊα

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Πελοπόννησο, σήμερα

Για εν ψυχρώ εκτέλεση του 18χρονου Ρομά κατηγορείται ο 64χρονος από τη Μεσσήνη!

1,2 τόνοι χασίς κατασχέθηκαν από το Λιμενικό στο Ταίναρο