Γράφει η Αντωνία Μπούζα*

Την αγωνία των εκπροσώπων του Συλλόγου της Αερολέσχης Καλαμάτας, που αγαπούν τον αεραθλητισμό και με ίδια μέσα, κόπο και μεράκι , προσπαθούν να βοηθήσουν την ανάπτυξή του βρήκε ως πρόσφορο έδαφος παραπλάνησης, τόσο των ιδίων, όσο και της κοινωνίας της Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας.

Όντας Δήμαρχος Καλαμάτας δεν στάθηκε δίπλα στο διαχρονικό αίτημα της Αερολέσχης Καλαμάτας, δηλαδή, να ενισχύσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με απόφασή του το αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ίδρυση αεραθλητικού κέντρου αλεξιπτώτου πλαγιάς ( παραπέντε) στη θέση « Άνω Βέργα» και σήμερα αναφέρει αόριστα και εκδίδει μάλιστα και δελτίο τύπου, πως στηρίζει το αίτημά τους, αναφέροντας πως η μη ικανοποίηση του αιτήματος μέχρι σήμερα, προσκρούει σε γραφειοκρατικού τύπου ζητήματα.

Δηλαδή κ. Νίκα , εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επιτρέπει την ίδρυση τέτοιου κέντρου;

Ξέρετε φαντάζομαι πως η θέση «Άνω Βέργα», εμπίπτει στην ακτίνα κύκλου (FIR ) του αεροδρομίου Καλαμάτας και ο κίνδυνος ατυχήματος , σε περίπτωση χαμηλών πτήσεων αεροσκαφών , είναι υπαρκτός.

Αν εξέλειπαν οι λόγοι αντίρρησης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , θα ήταν εξαιρετικά σημαντική η ύπαρξη του αεραθλητικού κέντρου στην Καλαμάτα.

Αναρωτιέμαι όμως , όταν ήσασταν 13 χρόνια Δήμαρχος και δεν ασχοληθήκατε να πάρετε μία απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, υποβοηθητική του αιτήματος του Συλλόγου Αερολέσχης Καλαμάτας, τι διαφορετικό μπορείτε να κάνετε σήμερα;

Αν πράγματι έχετε κάτι καινούργιο να προσθέσετε σχετικά με το θέμα αυτό, η Νέα Πελοπόννησος φυσικά θα στηρίξει την προσπάθεια, αλλά επειδή θεωρούμε πως όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου, εντάσσονται στην ακολουθούμενη τακτική ….λέμε ναι στα πάντα, ακόμη και στα ανέφικτα, έτσι για τις εντυπώσεις, ελπίζω να μας ενημερώσετε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει σχετικά με την υπόθεση αυτή.

(*) Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, υπεύθυνη Νέας Πελοποννήσου Μεσσηνίας, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr