ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας - ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 4-8-2020 γίνονται δολωματικοί ψεκασμοί στις παρακάτω Δημοτικές & Τοπικές κοινότητες.

Συνεχίζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί στην Τ.Κ. Χώρας της Δ.Ε. Πύλου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στις Τ.Κ. Χαλαζονίου και Εξοχικού της Δ.Ε. Φιλιατρών, στις Τ.Κ. Αρμενιών και Κυπαρισσίας της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και στις Τ.Κ. Καλού Νερού, Αγαλιανής-Πρόδρομου και Ελαίας-Καρυών της Δ.Ε. Αυλώνας του Δήμου Τριφυλίας.

Αρχίζουν οι δολωματικοί ψεκασμοί στην Τ.Κ. Μυρσινοχωρίου της Δ.Ε. Πύλου του Δήμου Πύλου-Νέστορος και στην Τ.Κ. Σπηλιάς της Δ.Ε. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας.

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Η Δ/νση Αγροτικής Oικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, γνωστοποιεί στους ελαιοκαλλιεργητές ότι από την Τρίτη 04/08/2020 στην Κοινότητα Χαλκείου του Δήμου Βέλου-Βόχας θα πραγματοποιηθούν δολωματικοί ψεκασμοί από εδάφους για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. (Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ο ψεκασμός θα αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα)

Παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να σημάνουν τους ελαιώνες τους για αποφυγή του ψεκασμού τους και οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελίσσια τους.

Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε τα ελαιοτεμάχιά τους να είναι περιποιημένα και προσβάσιμα γιατί τα ξερά χορτάρια είναι πάρα πολλά λόγω των βροχοπτώσεων των προηγούμενων μηνών. Εάν δεν είναι, τότε θα είναι αδύνατη η προσέγγισή τους από τα συνεργεία των ψεκαστών της Δακοκτονίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ψεκασμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από:

•Τον Επόπτη Δακοκτονίας:

Καλαντζή Ιωάννη, τηλ. 2741363337

•Τον Εργολάβο Δακοκτονίας

Μαρδίκη Δημήτριο, κιν. 6945380529

ΛΑΚΩΝΙΑ. Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν ( θερμοκρασία , ένταση ανέμου ) , κατ΄εκτίμηση την Πέμπτη 6 Αυγούστου θα ξεκινήσει ψεκασμός στην Κοινότητα Καστορίου , με πρόγραμμα την εβδομάδα 10 έως 14 Αυγούστου να γίνει ψεκασμός στις κοινότητες Αλευρού , Γεωργίτσι , Περιβόλια , Πελλάνα , Αγιο Κωνσταντίνο και Αγόριανη .