ΣΠΑΡΤΗ. Με ανάρησή του ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας δεν αποδέχεται τις αναφορές για το Καταφύγιο ζώων του Δήμου σχετικά με νεκρά ζώα και απαράδεκτη κατάσταση. Ο δήμαρχος αποδίδει το εύρημα (νεκρό κουτάβι» σε δόλια προσπάθεια πολίτη και θέτει στη διάθεση του καθενός τα πορίσματα των Κτηνιατρικών Αρχών για τη λειτουργία του Καταφυγίου.
Ο κ. Δούκας αναφέρει:
«Σχετικά με αναρτήσεις για τα αδέσποτα στο Δήμο Σπάρτης: Καμιά φορά τα πράγματα δεν είναι όπως κάποιοι τα παρουσιάζουν! Φυσικά κανένα καταφύγιο δεν θα μπορούσε να είναι dogs paradise. Κάθε σκυλί περιορισμένο φυσικά δεν μπορεί να νοιώθει ευχάριστα! Αλλά έχουν υδρονέφωση, ταίζονται σωστά, επιθεωρούνται από κτηνιάτρους κλπ.

Μάλιστα αναθέσαμε τη περιποίηση των αδέσποτων στο Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σπάρτης (που χρόνια τώρα - από το 2007- νοιάζεται ανιδιοτελώς για τα αδέσποτα). Επιπλέον ζητήσαμε έλεγχο από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου το οποίο και στις 13/11/19 και στις 13/05/20 επιβεβαιώνει ότι τα σκυλιά που φιλοξενούνται ταΐζονται σωστά, ότι για όλα υπάρχει σκίαση, ότι λειτουργεί το σύστημα αποστράγγισης, ότι γίνονται απεντομώσεις, απολυμάνσεις κλπ.

Έχουμε δε αυξήσει τη κτηνιατρική δαπάνη από €30 χιλ. το 2018, σε €45 χιλ. το 2020, τη δαπάνη για περισσυλογή αδεσπότων, μεταφορά σε κτηνιάτρους και μετά στο κέντρο φιλοξενίας, κλπ., από €45 χιλ. σε €60 χιλ., για προμήθεια ζωοτροφών από €21 χιλ. σε €49,6 χιλ. Επίσης €16 χιλ. για φαρμακευτικό και κτηνιατρικό υλικό, €5χιλ. για απολυμάνσεις, €10 χιλ. για σπιτάκια, και €6 χιλ. για εργαλεία και υλικά! = σύνολο περίπου €190χιλ. (€191 χιλ. για την ακρίβεια, σε ένα Δήμο με ήδη εξαιρετικά περιορισμένες οικονομικές και ταμειακές δυνατότητες και με εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες σε όλα τα μέτωπα)!

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και οι εθελόντριες που πραγματικά αγαπάνε τα σκυλάκια κάνουν ότι μπορούν, αν και κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη κατάσταση για να κάνουν το δικό τους θόρυβο! Μάλιστα κάποιος(α) πέταξε κουτάβι μέσα στα σκυλιά από φράχτη!
Η φροντίδα είναι συνεχής και από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν! Τα Πορίσματα των αρμόδιων Κτηνιαρχικών Αρχών είναι στη διάθεση όλων!»