ΣΠΑΡΤΗ. Με χαρά το Ινστιτούτο Σπάρτης ανακοινώνει την συμμετοχή του στις 9 Ιουνίου στη διαδικτυακή συνάντηση που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των κρατικών της οργάνων με τίτλο «3η Συνάντηση Νεολαίας Ευρώπης & Δυτικών Βαλκανίων: Τα προγράμματα της Ε.Ε. ως όχημα για την τόνωση της θετικής κοινωνικής αλλαγής».

Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση από το Ινστιτούτο Σπάρτης «η συνάντηση είχε αρχικά προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο Μαυροβούνιο τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο έπρεπε να ακυρωθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και των δυσμενών επιπτώσεων που έχει επιφέρει σε όλη την υφήλιο.
Η συνάντηση μεταξύ οργανισμών νεολαίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτών των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων αποσκοπεί στην έναρξη του προβληματισμού και του διαλόγου σχετικά με το ρόλο της ευρωπαϊκής και διασυνοριακής συνεργασίας, ιδίως για τα ευρωπαϊκά προγράμματα νεολαίας Erasmus+ και European Solidarity Corps, για την υποστήριξη της κοινωνικής αλλαγής, την περαιτέρω ανάπτυξη της εργασίας για τη νεολαία και την πολιτική για τη νεολαία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ενόψει της νέας γενιάς ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη νεολαία που θα ξεκινήσει το 2021, αυτή η 3η Συνάντηση Νεολαίας Ευρώπης & Δυτικών Βαλκανίων θα προσφέρει ένα χώρο για τον απολογισμό των επιτευγμάτων της συνεργασίας που έχει επιτευχθεί τα τελευταία έτη και ένα μέσο για να προβληματιστούν οι συμμετέχοντες οργανισμοί σχετικά με το τι χρειάζεται να γίνει ώστε να ενθαρρυνθούν οι νέοι και να αυξηθεί ο αντίκτυπος των προγραμμάτων τα επόμενα χρόνια.

Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς και τις ιδιαιτερότητες της τρέχουσας κατάστασης και τη μορφή της διαδικτυακής συνάντησης, το Ινστιτούτο Σπάρτης θα προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και την εμπειρία του για τη σημασία της διακρατικής συνεργασίας για την τόνωση της ανάπτυξης και την προστιθέμενη αξία της σύνδεσης της πρακτικής, της έρευνας και της διακρατικής ανταλλαγής για την εργασία των νέων.

K. Παλαιολόγου 67, 231 00 Σπάρτη – Τηλ.: 273 10 89 800, Κιν.: 698 77 00 902
Email: institoutospartis@gmail.com - Website: www.insparta.gr

Το Ινστιτούτο Σπάρτης υπήρξε πρωτοπόρος οργανισμός, στα πλαίσια της άνωθεν συλλογιστικής, στη Λακωνία, έχοντας σχεδιάσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού με τίτλο «Παμβαλκανικό Φεστιβάλ Ρακής», το οποίο κατέθεσε προς έγκριση και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα. Άλλωστε, οι ποικιλότροπες επιτυχημένες δράσεις του το περασμένο διάστημα (ανταλλαγή νέων στην Ιταλία, σύναψη συμφωνιών με ξένα πανεπιστήμια και οργανισμούς κτλ.), αποδεικνύουν τη θέληση και τη γνώση του ΔΣ και των μελών του Ινστιτούτου Σπάρτης να αναβαθμίσουν το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της γενέτειράς μας, της Σπάρτης».