ΓΥΘΕΙΟ. Με Επιστολή – Πρόταση προς τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Κίνηση Μάνης» Τζανέτος Φιλιππάκος ζητά τη λήψη μέτρων στήριξης των οικονομικά πληγέντων επιχειρηματιών.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Φέτος γνωρίζετε ότι θα είναι δύσκολη και οι οικονομικές συνέπειες για όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό θα είναι καταστροφικές. Ύστερα από τα ανωτέρω και με την πεποίθηση ότι έχετε ήδη σχεδιάσει την υλοποίηση ανάλογων μέτρων στήριξης τους, φρονούμε ότι οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρετε ως Δήμος Ανατολικής Μάνης πρέπει να στοχεύουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις ώστε να συμβάλλουμε θετικά στον περιορισμό των συνεπειών από την οικονομική κρίση που επέφερε η κρίση της δημόσιας υγείας.
Ειδικότερα προτείνουμε:
• Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη βάση των δυνατοτήτων των επαγγελματιών έως και 50%.
• Κατ’ εξαίρεση παραχώρηση την περίοδο αυτή των χώρων χρήσης κατά μήκος της παραλιακής ζώνης στο Γύθειο , αλλά και γενικότερα σε όλη τη Μάνη να διαφοροποιηθεί προς το ευμενέστερον, για την κάλυψη των αναγκών επιβίωσης των καταστηματαρχών και γενικά όλων εκείνων που δραστηριοποιούνται με τον τουρισμό.
• Να ανασταλούν επί τετράμηνο οι τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις προς τον Δήμο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συμπατριώτες μας επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς στην ήδη τεταμένη οικονομική κατάσταση.
• Επίσης προτείνεται τα όποια προγραμματισμένα έργα του Δήμου που έχουν σχέση με τον τουρισμό και την ανάπτυξη γενικότερα να ανασταλθούν μέχρι το πέρας της τουριστικής περιόδου για ευνόητους λόγους».