Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι Αδαμαντίνα Νο6

2 κολοκυθάκια Σπάρτης

1 πιπεριά

1 κρεμμύδι Βατίκων

1 κούπα αρακά

10-15 μανιτάρια λευκά

Ελαιόλαδο Mεσσηνίας

Αλάτι Μάνης

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γραβιέρα Λαβιογάλ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τα 3/4. Την βάζουμε στη φωτιά και μόλις βράσει, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και μόλις μαλακώσουν ελαφρώς, ανακατεύουμε πολύ καλά. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή 2 λεπτά λιγότερο για al dente αποτέλεσμα.

Παράλληλα, κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές λωρίδες (τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές) και σε λεπτές φέτες (μανιτάρια και κρεμμύδια).

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ελαφρώς, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.

Αφήνουμε να σοταριστούν για 5-6 λεπτά και ρίχνουμε τον αρακά και τα ντοματίνια. Μόλις σοταριστούν ελαφρώς, ρίχνουμε και 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μεχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από τον ζωμό των ζυμαρικών.

Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.