Προσέξτε! Ryanair: Από 1η Ιουλίου συνδέει την Καλαμάτα με το… Μιλάνο!

Από 1η Ιουλίου η Ryanair θα πραγματοποιεί το 40% των πτήσεων, με υποχρεωτική μάσκα για προσωπικό και επιβάτες14-05-2020 08:42   

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει το 40% των πτήσεων της Ryanair, και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ανάμεσα στους προορισμούς της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους. Σύμφωνα με τον πρόγραμμα που θα ισχύσει αν και εφόσον επιτραπούν οι διεθνείς πτήσεις, η Ryanair και οι θυγατρικές της από τον Ιούλιο θα συνδέσουν την Καλαμάτα με το Μιλάνο (Μαλπένσα), το Μπέργκαμο, το Λονδίνο και τη Βιέννη.
Προϋπόθεση να αρθούν οι περιορισμοί για πτήσεις εντός της Ευρώπης
Η Ryanair εξήγησε στην ανακοίνωσή της ότι το σχέδιό της βασίζεται στην προϋπόθεση ότι θα αρθούν από τις κυβερνήσεις οι περιορισμοί για πτήσεις εντός της Ευρώπης και ότι θα τεθούν σε εφαρμογή υγειονομικά μέτρα στα αεροδρόμια.
Αυτό τον μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μάικλ Ο’ Λίρι δήλωσε ότι η Ryanair θα αυξήσει το ποσοστό των προγραμματισμένων πτήσεων που πραγματοποιεί από το 40% τον Ιούλιο στο 50% τον Αύγουστο, αλλά ότι τουλάχιστον οι μισές από τις θέσεις πιθανόν να είναι άδειες λόγω «αναιμικής ζήτησης».
Στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, η Ryanair θα ζητά από όλους τους επιβάτες να συμπληρώνουν μια δήλωση στην οποία θα αναφέρεται με λεπτομέρειες η διάρκεια της προγραμματισμένης τους επίσκεψης καθώς και το πού θα διαμένουν, πληροφορίες οι οποίες θα δοθούν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που παρακολουθούν την εφαρμογή των μέτρων καραντίνας. Η Βρετανία, μια από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές της Ryanair, σχεδιάζει να θέτει σε καραντίνα 14 ημερών όσους φθάνουν στη χώρα, μια κίνηση που εκπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν χθες ότι θα επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση στις αερομεταφορές.
Η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα απολυμαίνει το εσωτερικό των αεροσκαφών της κάθε βράδυ και θα απαγορεύσει τις πωλήσεις προϊόντων εν πτήσει με μετρητά ενώ θα ενθαρρύνει τους πελάτες της να ελέγχουν τη θερμοκρασία τους πριν ταξιδέψουν.
«Θα απαγορεύονται επίσης οι ουρές για τις τουαλέτες στο αεροσκάφος, αν και η πρόσβαση στις τουαλέτες θα επιτρέπεται για μεμονωμένους επιβάτες ύστερα από αίτημα», ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, η κοινωνική αποστασιοποίηση στο αεροδρόμιο ή μέσα στο αεροσκάφος απλά «ενθαρρύνεται όπου είναι δυνατόν», διευκρίνισε η αεροπορική εταιρία.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ