Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Η υπουργός Παιδείας έχοντας χάσει κάθε έλεγχο στον τομέα διοίκησης που της έχει ανατεθεί, υπέπεσε σε σωρεία λαθών και δικαίως θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, γιατί ο ευαίσθητος χώρος της Παιδείας δεν ανέχεται τους αδέξιους έως επικίνδυνους χειρισμούς της .

Αν ξεκινήσουμε από παλινωδίες για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών που με τις απανωτές και αντικρουόμενες εγκυκλίους έδειξε ότι χωλαίνει και στα απλά μέχρι τη ζωντανή παρακολούθηση μαθημάτων από μία σχολική τάξη που σηματοδοτεί την απόλυτη απώλεια άσκησης των καθηκόντων της, κρίνεται επιζήμια έως καταστροφική η παραμονή της σε αυτή τη θέση.

Τι άλλο να σας θυμίσω περί της πλήρους ανικανότητας της γυναικός;

Γελοιοποιήθηκε μη γνωρίζοντας το ποσοστό που διατίθεται στον προϋπολογισμό για την Παιδεία.

Μαζοχίστηκε και σαδιστικά κούρασε τους συναδέλφους με την εξ αποστάσεως διδασκαλία την οποία κυριολεκτικά κακοποίησε!!!

Χωρίς εφόδια και επιμόρφωση οι εκπαιδευτικοί, χωρίς εφόδια οι μαθητές, σε ένα σχολικό δίκτυο που σερνόταν ταλαιπώρησε τους πάντες, ενώ αυτή πανηγύριζε στα κανάλια της ντροπής!!!

Έφερε σε διαβούλευση σημαντικότατο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας, ψηφίστηκαν τροπολογίες / εκτρώματα τύπου «ο big brother στις μαθητικές αίθουσες» μαύρα μεσάνυχτα, σφηνωμένα σε άσχετα νομοσχέδια.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΏΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΜΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ !!!

Δυστυχώς, έπρεπε να έχει ήδη φύγει και στο μέλλον να μην ασχοληθεί πάλι με θέματα παιδείας για τα οποία, όπως αποδείχτηκε, ουδεμία στοιχειώδη διοικητική (θεωρητική) κατάρτιση είχε αλλά ούτε και την ευαισθησία της παραδοχής των συσσωρευμένων λαθών της.

*Φιλόλογος