Αν έχεις αυτά τα συμπτώματα πρόσεξε…28-04-2020 10:06   

ΕΛΛΑΔΑ. Σε μια σειρά νέων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του Covid 19.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, η Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας, πέρα από τα ήδη γνωστά συμπτώματα, όπως ο πυρετός, ο βήχας και η δυσκολία αναπνοής, πρόσθεσε στη λίστα μια σειρά από νέα συμπτώματα.

Πλέον συμπτώματα θεωρούνται: Πυρετός, Βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη), Λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή, Κρυάδες , Ρίγος (τρέμουλο), Μυαλγίες, Κεφαλαλγία, Πονόλαιμος, Ξαφνική απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Τα συμπτώματα εμφανίζονται 2-14 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό, (συνήθως 3-7 ημέρες).

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι πρόσφατα η επιτροπή τοποθετήθηκε για την επόμενη φάση των μέτρων σχετικά με την ισχυρή σύσταση υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά την μετακίνησή μας με μέσα μαζικής μεταφοράς και όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.

Σημείωσε ακόμη ότι η σταδιακή άρση των μέτρων, συνοδεύεται από έναν κίνδυνο για υποτροπή της κυκλοφορίας της νόσου. Αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται σαν επάνοδος στην κανονικότητα, είναι μια σταδιακή μετάβαση.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ