ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε τις παραιτήσεις τριών συνεργατών του. Της προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμητρας Παπανικολάου, του Αντιπροέδρου του ίδιου φορέα Ευστράτιου Ατσαβέ και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΣ Παναγιώτη Ρήγα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Δούκας επιχειρεί ανασύνταξη των δυνάμεων ώστε αμέσως μετά την Πανδημία να αναδιατάξει δυνάμεις και να τρέξει προγράμματα ανάπτυξης. Ωστόσο οι 3 συνεργάτες φαίνεται να μην έχουν δώσει κάποιο δικαίωμα που να δικαιολογεί την απομάκρυνσή τους.

Ο Ευστράτιος Ατσαβές υπέβαλε την παραίτησή του στη διάθεση του Δημάρχου. Η Δήμητρα Παπανικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί, τουλάχιστον χωρίς σαφή αιτιολογία. Σε ότι αφορά τον Παναγιώτη Ρήγα όχι μόνον δεν θα υποβάλει παραίτηση αλλά θα αξιώσει το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απ’ ότι φαίνεται οι συνεργάτες του Πέτρου Δούκα δεν έπεισαν τον Παναγιώτη Ρήγα να αφήσει την αντιπροεδρία της ΔΕΥΑΣ. Ο ίδιος δε δηλώνει θιγμένος και έντονα προβληματισμένος από την στάση του Δήμαρχου και εκφράζει την ευχή να μην τον οδηγήσει σε «ανένδοτο πόλεμο».

Τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες δεδομένου ότι τόσο το Ν.Π. Κοινωνικής Αλληλεγγύης όσο και η ΔΕΥΑΣ είναι σε κρίσιμη καμπή της λειτουργίας τους.