Αυτά ζητούν επιπλέον, οι Έμποροι της Πελοποννήσου από Σταϊκούρα και Γεωργιάδη!30-03-2020 13:22   

Οι Συμπληρωματικές Προτάσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π.: Στήριξη σε όλους, 800€ σε κάθε εταιρική μορφή, επιδότηση δώρου Πάσχα, ενημερότητες ειδικού σκοπού, παράταση 4 μηνών στις επιταγές, επιστροφή φόρου και τέλους, αναστολή δόσεων ΔΕΗ, κ.α.


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου,  Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης Γεώργιος Βαγενάς καταθέτει προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης 8 συμπληρωματικά αιτήματα από τον κλάδο του Εμπορίου και των Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στους υπουργούς Σταϊκούρα, Γεωργιάδης και Σκυλακάκη κι ενημερώνοντας παράλληλα όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας επισημάνει ότι η Ομοσπονδία από τις 9 Μαρτίου έκανε γνωστά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους επιχειρηματίες εξαιτίας του κορωνοϊού καθώς και τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουν αυτή την στιγμή οι Μικρές και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη νέα παρέμβαση αναφέρει ότι η «Ομοσπονδία επειδή γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από επιχειρήσεις μέλη της, ζητά να συμπεριληφθούν τα 8 αιτήματα στα μέτρα στήριξης.»

1. Άμεση ένταξη στα μέτρα στήριξης όλων των επιχειρήσεων, κάθε νομικής μορφής και δραστηριότητας, χωρίς να ληφθεί υπόψη ως κριτήριο ένταξης ο κύριος ΚΑΔ, καθώς όλα τα επαγγέλματα και οι επιχειρήσεις θα χρειασθούν στήριξη.

2. Στο μέτρο ενίσχυσης των 800 ευρω να λαμβάνονται υπόψιν όλες οι επιχειρήσεις των εταιρικών μορφών ( Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε, Ι.Κ.Ε) ανα μέτοχο καθώς αποτελούν το 1/5 του αριθμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χώρα μας.

3. Επιδότηση του δώρου Πάσχα από το κράτος, καθώς είναι αδύνατο να καταβληθεί από τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές ή που υπολειτουργούν.

4. Χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας ειδικού σκοπού σε όλες τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε όλα τα προγράμματα που αφορούν σε τραπεζικές ρυθμίσεις και χορήγηση δανείων από αυτές καθώς και έκτακτη βοήθεια 5.000 ευρώ για πάγιες και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της επιχείρησης και της κατοικίας του αυτοαπασχολούμενου, καθώς και σε όσους συναδέλφους δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα χρέη πέραν των ήδη υπαρχόντων.

5. Αποζημίωση των επιχειρήσεων που έχουν παραλάβει εμπόρευμα για την σεζόν Άνοιξη – Πάσχα.

6. Παράταση πληρωμής 120 ημερών σε όσες επιταγές - συναλλαγματικές έπρεπε να πληρωθούν από τις 31 Μαρτίου και μετά. Ακόμα μετά την λήξη της παράτασης αυτής να δοθεί άτοκο κεφάλαιο κίνησης σε όλους τους επιχειρηματίες βάσει του ύψους των επιταγών που έχουν εκδοθεί και αποπληρωμή του σε 48 δόσεις.  Επίσης να μην γίνεται αναγγελία στον Τειρεσία από τις τράπεζες για όσες επιταγές - συναλλαγματικές βρίσκονται «ακάλυπτες».

7. Επιστροφή προκαταβολής φόρου και τέλος επιτηδεύματος.

8. Αναστολή καταβολής των δόσεων της Δ.Ε.Η για τις πληττόμενες επιχειρήσεις έως 30/4 και εξόφληση τους 30/6

Με τις παρεμβάσεις η Ομοσπονδία  προσπαθεί να προλάβει τη διόγκωση των προβλημάτων των εμπόρων και επιχειρηματιών και να εξασφαλίσουν την επιβίωση των ίδιων, των υπαλλήλων τους αλλά και των επιχειρήσεών τους.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Γ. Βαγενάς η Ο.Ε.ΕΣ.Π θα συνεχίσει να στέλνει επιστολές και θα προσπαθεί να συμβάλλει στην εξαγγελία εξειδικευμένων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, «ώστε οι συνάδελφοί μας να μπορέσουν να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατό».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ