ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο προσωρινός περιορισμός της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης, αλλά και η ειλημμένη, πλέον, απόφαση πολλών εταιρειών να κλείσουν τα γραφεία τους και να ακολουθήσουν το μοντέλο της εργασίας από το σπίτι, έκανε την Αστόρια, όπως πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης, να μοιάζουν ερημωμένες, σε ώρες αιχμής κατά τις οποίες, υπό κανονικές συνθήκες, σφύζουν από ζωή.

Στην 31η Λεωφόρο, η κατάσταση θύμιζε Κυριακή ή μεγάλη αργία, ενώ στην 30ή Λεωφόρο μόνο συγκεκριμένα σημεία, πλησίον σούπερ μάρκετ ή άλλων υπεραγορών, όπως το United Brothers Fruit Market, είχαν μια στοιχειώδη κίνηση από διερχόμενους, που ψώνιζαν για τα απαραίτητα.

Οπως ανέφεραν προηγούμενα ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», η πτώση του τζίρου στις επιχειρήσεις κινείται στο 50 με 60%, αφού μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων εξυπηρετούν στοιχειώδεις ανάγκες του κοινού.

Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι από το Σάββατο το βράδυ θα κλείσουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ενώ άπαντες βρίσκονται εν αναμονή και άλλων περιοριστικών μέτρων, που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία.

Φωτογραφίες: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης