Ψηφιακό σχολείο με «θύμα» τον εκπαιδευτικό;18-03-2020 08:02   

Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι
βρισκόμαστε στη δίνη μιας πανδημίας, ενός φονικού ιού και πρέπει απαρέγκλιτα, υποδειγματικά, με μαθηματική προσήλωση να τηρούμε βασικούς κανόνες ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Σωστά πάρθηκαν αυστηρά μέτρα μέχρι τώρα από την πολιτεία για την ανάσχεση αυτού του κακού. Ακόμα και οι εκκλησίες - που κάποιοι θρησκόληπτοι Ταλιμπάν -δεν ήθελαν να κλείσουν, με ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ, του πρωθυπουργού της χώρας θα κλείσουν.

Ενώ διανύουμε αρκετές μέρες ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, έρχεται να χαλάσει τη γενική συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του ιού ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Υπό την πίεση των γονέων που δεν είδαν με καλό μάτι το κλείσιμο των σχολείων αλλά και τη νέα παράταση των μέτρων (είναι αναπόφευκτη η εξαγγελία της, τα επόμενα εικοσιτετράωρα), για  κλειστά εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι και το τέλος των πασχαλινών διακοπών, το υπουργείο Παιδείας  υπέπεσε σε ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ!!!

Έχοντας τους Διευθυντές καθημερινά stand by, μαζεύει και άλλους εκπαιδευτικούς στους χώρους του σχολείου, κυρίως πληροφορικάριους και όσους άλλους ταλαίπωρους συναδέλφους  έχουν γνώση (=πιστοποιημένη) ΤΠΕ δεύτερου επιπέδου για να οργανώσουν....ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ το ψηφιακό σχολείο, την ψηφιακή τάξη, τα εξ αποστάσεως μαθήματα που θα ρίξουν λίγο στάχτη στα μάτια των γονιών ότι κάτι γίνεται.

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΒΕΒΑΙΑ, ΟΤΙ ΔΕ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ.

Οι ενστάσεις μου περί του θέματος όμως, αφορούν μία άλλη παράμετρο: Παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα σε αυτές τις συναντήσεις στα σχολεία;
Ένας, ανεκδιήγητος, μάλιστα Διευθυντής σχολείου, κάπου στη χώρα, κινητοποίησε και όλους τους υπεύθυνους τμημάτων πάνω στην πρεμούρα του να βρει ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τους μαθητές!!!

Εν κατακλείδι, επειδή δεν είναι ώρα για πολιτικά παιχνίδια στο χώρο της εκπαίδευσης με τον κορονοϊό σε έξαρση ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ" , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ!!!

Υπάρχει άφθονο υλικό στο ψηφιακό σχολείο, πάμπολλα αποθετήρια εκπαιδευτικών τηλεμαθημάτων, όλη η σχολική ύλη στο site του ελληνικού πολιτισμού και πολλοί μαθητές μπορούν να προστρέξουν εκεί για  φρεσκάρισμα διδαγμένης και για πρόσκτηση νέας ύλης.

ΟΧΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΈΛΕΙΑ ΝΕΚΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΑΤΕΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΙΜΑΙΡΕΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!

ΕΓΝΟΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΉ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ, ΤΑ ΗΧΕΙΑ, ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ, Η ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΡΟΥΤΕΡ, ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΛΕ-ΤΑΞΕΩΝ !!!
ΛΙΓΗ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

*Φιλόλογος

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ