ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Χρήστος Ανδρέϊκος, διευθυντής Υπηρεσιών Ψηφιακής Καινοτομίας της FOUND.ATION, του Οργανισμού προαγωγής της Καινοτομίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια ήταν ο πρώτος ομιλητής στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε στην Καλαμάτα για το 5G.

To notospress.gr παρουσιάζει αυτούσια την ομιλία του για την ενημέρωση των πολιτών, μέσα από μια εκδήλωση που δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες και οι έντονες ενστάσεις δημοτών της Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρεϊκος «ο κόσμος αλλάζει, οι ρυθμοί αλλάζουν. Γιατί αλλάζουν; Πάντα άλλαζε ο κόσμος. Όμως τα τελευταία 200 χρόνια υπάρχουν κάποιες περίοδοι που η αλλαγή κορυφώνεται. Τότε μιλάμε για τις βιομηχανικές επαναστάσεις
Κάποτε 9 στους 10 ανθρώπους ζούσαν από το χωράφι τους. Μετά αποκτήσαμε εργοστάσια και γραμμές παραγωγής, αλλάξαμε την λάμπα πετρελαίου με το ρεύμα. Μετά ήρθαν οι υπολογιστές που άλλαξαν τελείως την ζωή μας. Και τώρα ζούμε την 4η βιομηχανική επανάσταση της διασύνδεσης ψηφιακών και φυσικών συστημάτων. Συνδυασμός δεκάδων τεχνολογιών… Κοινωνικά δίκτυα, internet, τεχνητή νοημοσύνη, κύματα και πολλές αναδυόμενες τεχνολογίες.
Η δική μας επανάσταση έχει σαν χαρακτηριστικό την γρήγορη ταχύτητα…»

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέϊκος κάποτε «μεγάλοι παίκτες» της αγοράς ήθελαν 100 χρόνια για να στηθούν ενώ σήμερα μέσα σε 5 χρόνια οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το επιχειρείν… Η τεχνολογία είναι ο καταλύτης της εξέλιξης.
«Καλούμαστε να είμαστε χρήστες της τεχνολογίας» κατέληξε.