Ταφόπλακα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης;20-02-2020 14:06   

ΣΠΑΡΤΗ. Πολίτες της Σπάρτης αγωνιούν (και αγανακτούν) μπροστά στο ενδεχόμενο η Δημοτική Αρχή Σπάρτης να υπονομεύσει την δημιουργία ενός ακόμα απαραίτητου Σχολείου. Σχετικά αναφέρουν:

« Εδώ ,  πολύ πονηρά, πάνε να περάσουν να μη γίνει το σχολείο» . Μ’ αυτά τα λόγια ο Αλέκος Βουνάσης, δημοτικός σύμβουλος κι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης , στη συνεδρίαση της 19-2-2020, αποτύπωσε την στρατηγική της μειοψηφικής παράταξης της δημοτικής αρχής Σπάρτης, η οποία - με πρόταση του κ. Δούκα - πήρε θέση ΚΑΤΑ της πρότασης των κατοίκων  για τη σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης Δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Εκπόνηση Μελέτης και Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου-7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης».

Για μας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου - σχετικά με το θέμα - παραμένει μετέωρη , αφού η παράταξη του κ. Αργειτάκου δήλωσε σαφώς και ψήφισε πως : «αν υπάρχει πίστωση εγγεγραμμένη στην περιφέρεια για τη Μελέτη ψηφίζει την πρόταση των κατοίκων, διαφορετικά ψηφίζει την πρόταση του κ. Δούκα» .

Με δεδομένο ότι η πρόταση των κατοίκων έλαβε 10 ψήφους και η πρόταση Δούκα 12 ψήφους , ΚΑΛΟΥΜΕ  τον κ. Μοιράγια Σπ. , Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να εξακριβώσει ΑΜΕΣΑ, επισήμως και αρμοδίως, αν υπάρχει ή όχι εγγεγραμμένη πίστωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη Μελέτη του Σχολείου, ώστε να αθροίσει εκεί που πρέπει τις 8 ψήφους της παράταξης Αργειτάκου και να διαμορφωθεί η απόφαση, υπέρ ή κατά, για την  ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου -7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης.

Άλλωστε, μετά την ψηφοφορία κι εντός της διαδικασίας, ο κ. Μοιράγιας, απευθυνόμενος προς τον κ. Αργειτάκο , είπε το αυτονόητο:

«Θα διευκρινίσουμε αυτό (σημ: αν υπάρχει ή όχι πίστωση) και θα δούμε πού θα σας βάλουμε … ή στη μία ή στην άλλη ».

Η Επιτροπή των Κατοίκων Nέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά και διεξοδικά για το θέμα και την όλη συζήτηση που έλαβε χώρα στο δημοτικό συμβούλιο , μετά την οριστικοποίηση της απόφασης της 19-2-2020 ».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ