ΣΠΑΡΤΗ. Την αυλαία του έκλεισε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, το τριήμερο 1ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που έγινε στο «Mystras Grand Palace Resort & Spa» και άρχισε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στα πλαίσια του εορτασμού για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών διοργανώθηκε. Ειχαν την ευκαιρία περισσότεροι από 600 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χορωδοί από 15 σχολικές μονάδες της Αχαΐας, της Ηλείας, της Κορινθίας, της Αρκαδίας και φυσικά της Λακωνίας να εκφραστούν.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του 8/θ Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου και μάλιστα, το πρώτο τραγούδι: «Κι όλο ρωτώ να μάθω την αλήθεια» συνόδευσε από μικροφώνου και η συνθέτης του Νένα Βενετσάνου, της οποίας και της απενεμήθη τιμητική πλακέτα από τον Διευθυντή του Δ.Σ. Ξηροκαμπίου κ. Σπυρίδωνα Χανδόλια, για την προσφορά της στη σύνθεση και στο τραγούδι.

Ενδιαφέρουσες στα πλαίσια της τριήμερης εκδήλωσης ήταν οι ομιλίες της Νένας Βενετσάνου, Προέδρου του Πολιτιστικού Σωματείου Γιώργος Σαραντάρης και της Ξένης Σκαρτσή, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας και Συμβούλου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με θέμα: «Γιώργος Σαραντάρης (1908-1941), Ο μεγάλος «απών» της Γενιάς του ’30: Βασικά χαρακτηριστικά του ποιητικού του έργου και διδακτική αξιοποίηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των στελεχών του Δήμου Σπάρτης οι εκδηλώσεις μουσικού πολιτισμού θα συνεχιστούν, και ήδη προγραμματίζεται το 2ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών.