Ο Ευρώτας εστράφη… εις τα οπίσω;

Βουτιά του Πέτρου Δούκα στα παγωμένα νερά του Ευρώτα

27-01-2020 09:48   

ΣΠΑΡΤΗ. Με ένα χαρακτηριστικό τρόπο εγκαινίασε το 2020 ως έτος επετείου των 2500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπύλων ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας. Βούτηξε στα παγωμένα νερά του ποταμού Ευρώτα, Ιανουάριο μήνα… Ο Πέτρος Δούκας είναι γνωστό ότι προέρχεται από μια κάστα φιλελεύθερων μεγαλοαστών αλλά είναι επίσης γνωστό ότι

ρέπει προς τον αντικομφορμισμό… Έτσι συχνά θα τον δούμε να εκτρέπει την δημόσια εικόνα του και να εντυπωσιάζει… Παραμονές δημοτικών εκλογών ήταν που είχε βουτήξει και πάλι στον Ευρώτα.

Τι μπορεί να σημαίνει το χειμερινό μπάνιο στο ποτάμι: •    Έντονες αναμνήσεις από την νεότητά του που βουτούσε ξένοιαστα. •    Συμβολική κίνηση ότι ο πρώτος πολίτης της Σπάρτης εμπιστεύεται την καθαρότητα του ποταμού. •    Σημαδιακή κίνηση ότι ως Δήμαρχος ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα. •    Σηματοδότηση ότι αρχίζουν οι εκδηλώσεις στην ιστορική Σπάρτη. •    Προσωπική του ανάγκη και ικανοποίηση, απλά.

Βέβαια καθ΄ ότι πρώτος πολίτης της Σπάρτης θα πρέπει να γνωρίζει και να αποδέχεται ότι κάθε του κίνηση δεν περνά απαρατήρητη. Συνεπώς τα μαύρα νερά του Ευρώτα δεν καθαγιάζονται από την βουτιά του Δήμαρχου. Κάτι άλλο πρέπει να γίνει για να προστατευθούν. Οι πλημμυρισμένες με σκουπίδια όχθες του Ευρώτα δεν εξωραϊζονται με το χειμερινό μπάνιο του κ. Δούκα. Κάτι άλλο πρέπει να γίνει. Οι καταπατήσεις και οι παράνομη υλοτομία στο παρόχθιο δάσος δεν(επι)σκιάζεται την βουτιά του πρώτου πολίτη.

Δεν ξέρουμε αν ο Πέτρος Δούκας, στα πλαίσια της προσήλωσής του στην ιστορία της πόλης, «συνομιλεί» με τον Ευρώτα; Όπως και δεν ξέρουμε αν ο Ευρώτας εστράφη εις τα οπίσω όταν εισήλθε σε αυτόν ο Δήμαρχος της πόλης. Η ιστορία θα το καταδείξει…

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ