Σαββατοκύριακο στη Βαμβακού και όχι μόνο!

Οι δραστηριότητες της Vamvakou Revival στη Βαμβακού, αλλά και τη Σπάρτη

24-01-2020 17:46   

25 – 26 Ιανουαρίου, Βαμβακού Λακωνίας Μία μοναδική εξόρμηση στο βουνό του Πάρνωνα για όλη την οικογένεια, καθημερινά. Τα Σαββατοκύριακα όμως, κρύβουν κάτι διαφορετικό και μοναδικό για τον καθένα: μέρες αφιερωμένες στις επιστήμες και τις τέχνες, κινηματογραφικές βραδιές, δραστηριότητες για παιδιά, μαθήματα και εργαστήρια στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered

by SNF), ζωγραφική, κατασκευές και παιχνίδι, πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία, αλλά και γευστικές εκπλήξεις.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Διονύσης Σιμόπουλος έρχεται στη Βαμβακού!

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης, ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, διακεκριμένος επιστήμονας στον χώρο της Αστρονομίας, αλλά και για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, Διονύσης Σιμόπουλος, έρχεται στη Βαμβακού. Μέσα από μια πολυεπίπεδη ομιλία θα συζητήσουμε για τη σύγχρονη αστρονομία και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο Πάρνωνας για την εν λόγω επιστήμη και θα καταλήξουμε στην ανάγκη αναθεώρησης της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Σημείο συνάντησης: Σχολείο Βαμβακούς Είσοδος δωρεάν.

Η Vamvakou Revival στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο των νέων συνεργασιών της, η Vamvakou Revival συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 27/01. Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 18:00, το ραντεβού δίνεται στη Βαμβακού, όπου στο σχολείο του χωριού θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Advocate / Συνήγορος, το οποίο τιμήθηκε με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2019. Πρόκειται για την ιστορία μιας Ισραηλινής δικηγόρου, της Λέα Τσεμέλ, που εργάζεται ως συνήγορος υπεράσπισης Παλαιστινίων κατηγορουμένων στο Ισραήλ εδώ και μια πεντηκονταετία, χωρίς να υποπίπτει σε δια-κρίσεις και διαχωρισμούς. Σκηνοθεσία: Rachel Leah Jones & Philippe Bellaiche

Σημείο συνάντησης: Σχολείο Βαμβακούς Είσοδος δωρεάν

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) ταξιδεύει στη Σπάρτη!

Τα δωρεάν μαθήματα συνεχίζονται και αυτό το Σάββατο στη Βαμβακού, όμως την Κυριακή, το V.Lab με τον εξοπλισμό του και τους εκπαιδευτικούς του έρχονται ένα βήμα πιο κοντά σας και θα βρεθούν στη Σπάρτη.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, παιδιά 5-7 ετών (ώρες 15:00-16:00) και παιδιά 7-9 ετών (ώρες 16:00-17:00) καλούνται να προγραμματίσουν τα εκπαιδευτικά ρομπότ Bee-bots και Dash&Dot, αντίστοιχα, να κάνουν τα δικά τους μοναδικά κόλπα.

Σημείο συνάντησης: Σχολείο Βαμβακούς Είσοδος δωρεάν

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου (ώρες 10:00-13:00), η Vamvakou Revival θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους εν δυνάμει επιστήμονες, στο Παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης, σε μία μέρα γεμάτη τεχνολογία και καινοτομία, με επιδείξεις, δοκιμασίες και πειραματισμό για παιδιά 5 ετών και άνω. Εκπαιδευτικά ρομπότ, Lego, 3D εκτυπωτές, πλακέτες προγραμματισμού, παιχνίδια μαθηματικών σας περιμένουν να τα γνωρίσετε!  

Σημείο συνάντησης: Παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης Είσοδος δωρεάν

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και λειτουργεί από την ομάδα Vamvakou Revival, στη Βαμβακού Λακωνίας.

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο γεμάτο παιχνίδι για τα παιδιά

Δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια, LEGO κατασκευές, το γήπεδο μπάσκετ στο σχολείο και μία σύγχρονη παιδική χαρά στην πλατεία του χωριού περιμένουν κάθε Σαββατοκύριακο τους μικρούς επισκέπτες της Βαμβακούς.

Φωτογραφικές ιστορίες, για παιδιά 6-12 ετών

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου (ώρες 12:00-13:30), οι μικροί επισκέπτες του χωριού θα μάθουν την ιστορία του και θα ανακαλύψουν τα μυστικά και την εξέλιξη του τόπου μέσα από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που έρχονται από πολύ παλιά. Ελάτε να διασκεδάσουμε, να μάθουμε και του να ζωγραφίσουμε παλιές εικό-νες του τόπου με τα χρώματα του σήμερα. Συντελεστές: Μάρθα Βερδήλου

Σημείο συνάντησης: Σχολείο Βαμβακούς Είσοδος δωρεάν

Οι δραστηριότητες βουνού σας περιμένουν

Καθημερινά περιμένουν τους λάτρεις της φύσης και της άθλησης, και όχι μόνο, οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία με τα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE, εξερευνήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό και το βουνό του Πάρνωνα.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα Ιανουαρίου στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.vamvakourevival.org/assets/Vamvakou_Brochure_January_Web.pdf #WeekendatVamvakou #VamvakouRevival

Επικοινωνία Ομάδα Vamvakou Revival Βαμβακού, 230 67, Λακωνία info@vamvakourevival.org +30 27310 76233 www.vamvakourevival.org Like us on Facebook @VamvakouRevival Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ