ΣΚΑΛΑ. Το ΜέΡΑ25 Λακωνίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα εναντίον της υλοποίησης του "έργου" για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων όλης της Λακωνίας που έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, «ενάντια σε κάθε Περιβαλλοντική - τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή- νομοθεσία».

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του ΜέΡΑ25 Λακωνίας «η περιοχή ανήκει κατά 62% στο προστατευόμενο δίκτυο NATURA, όπως ανέφερε ο ειδικός Γεωλόγος κ. Τζίτζιρας στην ενημερωτική εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα, την περασμένη Κυριακή στη Σκάλα, κάτι που σημαίνει ότι, νομικά, απαγορεύεται οποιαδήποτε καταπάτησή της.

Επίσης, βρίσκεται πάνω σε ασβεστολιθικά πετρώματα, δηλαδή σε περιοχή που δεν συγκρατεί επουδενεί τα λύματα (όση "ενίσχυση" κι αν γίνει), τα οποία θα οδηγούνται άμεσα στον υδροφόρο ορίζοντα, μολύνοντας τόσο το πόσιμο νερό, όσο και το νερό με το οποίο και αρδεύονται 45.000 στρέμματα χωραφιών στην άμεσα σχετιζόμενη περιοχή.

Είναι δε σε απόσταση μικρότερη των 500 μ από τον Βασιλοπόταμο (μεγάλο παραπόταμο του Ευρώτα) και μόλις 2 χλμ από τη Σκάλα Λακωνίας».

Υπογραμμίζεται ότι η Περιβαλλοντική μόλυνση που επίκειται βάσει αυτών των τρομακτικών παραβάσεων, είναι επιστημονικά ξεκάθαρο ότι δε θα έχει επιστροφή.

Το ΜέΡΑ25 Λακωνίας καλεί όλους τους πολίτες και όλους τους φορείς, ανεξαρτήτως άλλων θέσεων, σε μια ευρύτερη σύμπραξη με την Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα, για το καλό της Λακωνίας, «για το μέλλον το δικό μας, μα και των επόμενων γενεών, για τα προϊόντα μας, για τον τουρισμό μας, για να μπορούμε να χαιρόμαστε τις θάλασσές μας και την πλούσια φύση του τόπου μας και στο μέλλον».

Το ΜέΡΑ25 καλεί όλους να δώσουν μαζί ενωμένοι δυναμικό παρόν στην εκδίκαση της προσφυγής εναντίον της αρχικής απόφασης, που θα πραγματοποιηθεί μάλλον στις αρχές Φεβρουαρίου (θα επιβεβαιωθεί εκ νέου με ακρίβεια), ώστε να δείξουν ότι τη Λακωνία θα την υπερασπιστούν όλοι και όλες ανεξαιρέτως, αδιάλειπτα, μέχρι δικαιώσεως.

Επικοινωνία στο τηλέφωνο 6945357551

email: lakonia@mera25.gr

Facebook: ΜέΡΑ25 Λακωνίας