Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποια είναι τα προϊόντα που επιλέγουμε να αγοράσουμε στις προσφορές της Black Friday; Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες που γίνονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο όλοι εκμεταλλευόμαστε τις εκπτώσεις για να αγοράσουμε συγκεκριμένα είδη σε προσφορά.
Στις Black Friday προσφορές λοιπόν οι καταναλωτές επιλέγουν να αγοράσουν κυρίως προϊόντα ένδυσης και υπόδησης σε ποσοστό 45%. Ακολουθούν αγορές σε προϊόντα τεχνολογίας κατά 38%. Στη συνέχεια επιλέγουν λευκές συσκευές σπιτιού σε ποσοστό 17% και τέλος καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς 11%. Κατά μέσο όρο ο κάθε Έλληνας θα ξοδέψει περίπου 200 ευρώ ψωνίζοντας κυρίως ρούχα και ηλεκτρονικά ενώ θα εξοικονομήσει παράλληλα έως και 230 ευρώ!


1.Ρούχα

Πρώτα- πρώτα στη λίστα των καταναλωτών σύμφωνα με τις έρευνες της Black Friday Global βρίσκονται τα ρούχα. Τα προϊόντα ένδυσης φαίνεται να έχουν την τιμητική τους την Μαύρη Παρασκευή κάθε χρόνο και όλα δείχνουν πως η τάση αυτή θα επικρατήσει και στις Black Friday 2019 προσφορές. Κάποιοι επιλέγουν να ψωνίσουν σε πολύ χαμηλές τιμές ρούχα που είναι στη μόδα τη συγκεκριμένη σεζόν όπως T-shirt, παντελόνια ή φορέματα από καταστήματα με μεγάλες εκπτώσεις όπως τα H&M. Άλλοι πάλι κυνηγούν συγκεκριμένα και πιο κλασικά κομμάτια που κανονικά είναι πολύ ακριβά και τώρα θα βρουν σε συμφέρουσα τιμή όπως ένα καλό παλτό ή ένα δερμάτινο μπουφάν.


2.Παπούτσια

Τα παπούτσια όπως και τα ρούχα είναι στις πρώτες επιλογές για αγορές στις εκπτώσεις της Μαύρης Παρασκευής. Πάλι η τάση είναι η ίδια: οι καταναλωτές προσπαθούν να επωφεληθούν των προσφορών που έχουν τα καταστήματα ώστε να αγοράσουν υποδήματα που κανονικά έχουν πολύ υψηλή τιμή όπως αθλητικά, τα δερμάτινα παπούτσια και οι μπότες.Το κυνηγητό για να βρεις στο νούμερό σου το ζευγάρι παπούτσια που σου αρέσει είναι ωραίο και αναζωογονητικό ειδικά όταν τα καταφέρνεις να το αποκτήσεις σε τιμή προσφοράς που πολλές φορές αγγίζει το 50%!


3.Ηλεκτρονικά Είδη

Άλλη μια κατηγορία που δε θα μπορούσε να αφήσει τους καταναλωτές ασυγκίνητους είναι φυσικά τα ηλεκτρονικά είδη με μεγάλα καταστήματα όπως τα Media Markt, τα Public και τον Κωτσόβολο να προσφέρουν μεγάλες μειώσεις τιμών. Λόγω των υψηλών αρχικών τιμών τους αλλά και της χρήσης που γίνεται μέσα στα νοικοκυριά, πολλοί είναι εκείνοι και φέτος θα επιλέξουν τις Black Friday προσφορές 2019 προκειμένου να ανανεώσουν τα ηλεκτρονικά είδη του σπιτιού τους. Έτσι θα εξοικονομήσουν χρήματα χωρίς κόπο απλά οργανώνοντας τις αγορές αυτές για τα τέλη του Νοέμβρη.


4.Οικιακές Συσκευές

Οι οικιακές συσκευές σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα ακριβές. Αν δεν υπάρχει λοιπόν άμεση ανάγκη αντικατάστασής τους, όπως για παράδειγμα μια βλάβη, όλα τα οργανωμένα νοικοκυριά μπορούν να φροντίσουν ώστε να τις αγοράσουν αντικαθιστώντας τις πιο παλιές, μέσα στις εκπτώσεις της Μαύρης Παρασκευής. Με τον τρόπο αυτό όπως και στην περίπτωση των ηλεκτρονικών ειδών ένα νοικοκυριό καταφέρνει να εξοικονομήσει πολύ μεγάλα ποσά.


5.Καλλυντικά

Τα καλλυντικά αποτελούν για εμάς τις γυναίκες ένα πάγιο έξοδο που όταν το δούμε σε ετήσια βάση μπορεί να αγγίζει πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά. Όλες οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών όπως η Avon ή η LR καθώς και πολυκαταστήματα όπως τα Hondos Center φροντίζουν τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου για τις πελάτισσές τους κι έτσι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες επωφελούνται των εκπτώσεων και ειδικά αυτών της Black Friday προκειμένου να γλυτώσουν χρήματα από τις αγορές αυτές.