ΝΕΑΠΟΛΗ. Mια συνέντευξη που θα συζητηθεί αφού αποτελεί δημόσια καταγγελία ότι αιρετοί και ομάδα λίγων ανθρώπων εκβίασαν επενδυτές στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Λακωνία.

Ο λόγος για το στέλεχος της Ν.Δ. Βικτωρία Αλεξανδράτου η οποία, στο notospress.gr, καταγγέλλει εκβιασμούς, επικαλούμενη αδιάσειστα στοιχεία που ήδη βρίσκονται στη διάθεση του Εισαγγελέα.

Αναφέρει ότι οι Λάκωνες πολίτες έχουν πέσει θύματα μικρών ομάδων που τους χρησιμοποιούν, κατά ο δοκούν, προκειμένου να αποσπάσουν ίδια οφέλη από επενδυτές. Καταγγέλλει επίσης ότι με ευθύνη μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που βρέθηκε στα πράγματα, τα Βάτικα, η Λακωνία και η χώρα στερούνται επενδύσεων στον κλάδο των ΑΠΕ και ανταποδοτικών εσόδων. Περιγράφει ότι για τους επενδυτές στη Λακωνία υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Επιμένει ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι μονόδρομος και στόχος της παρούσας Κυβέρνησης κι ενημερώνει ότι σε μικρό διάστημα ξεκινά η λειτουργία του αιολικού πάρκου της WRE HELLAS μετά από 20 περίπου χρόνια καθυστέρηση.

Περιγράφοντας τον Γολγοθά του πάρκου των 6 ανεμογεννητριών στα Κουλέντια του Δήμου Μονεμβάσιας, πάρκο της εταιρείας που εκπροσωπεί στη συζήτηση, καταγγέλλει ότι υπέστη ακόμα και εκβιασμούς προκειμένου να ενδώσει σε «όρους» και σε «συμφωνίες».