Στην Πελοπόννησο η υπουργός Λίνα Μενδώνη, με ιεραρχημένη ατζέντα!

Η Περιφέρεια, προτάσσει και προτείνει έργα και εκδηλώσεις με κριτήριο την ωριμότητα και την ποιότητα, αντίστοιχα08-11-2019 10:22   

ΤΡΙΠΟΛΗ. Την Τρίπολη επισκέπτεται, σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία στις 10.30 το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας και του υπουργείου.

Για την προετοιμασία της εν λόγω επίσκεψης, συγκλήθηκε στην Περιφέρεια, ευρύτατη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη ώστε η υπουργός να έχει -κατά την συνάντηση- όλη την αναγκαία πληροφόρηση.

Όπως έγινε γνωστό, εξετάστηκαν όλα τα πολιτιστικού ενδιαφέροντος έργα και κατηγοριοποιήθηκαν, με κριτήριο ποια βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και ποια διαθέτουν ώριμες μελέτες και έγκριση από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο).

Παράλληλα, στην ίδια σύσκεψη προσδιορίστηκε η πίστωση την οποία από εδώ και πέρα μπορεί να διαθέσει η Περιφέρεια για έργα πολιτιστικού χαρακτήρα και η οποία ανέρχεται σε περίπου 16.000.000 ευρώ, από τα οποία τα 11 προέρχονται από το ΠΕΠ.

Η εισήγηση που διαμορφώθηκε είναι η κατανομή της πιο πάνω πίστωσης να γίνει όσο το δυνατόν ισόποσα στους πέντε νομούς, για έργα στα οποία συμπεριλαμβάνονται αρχαία θέατρα, μουσεία και ναοί υστεροβυζαντινής περιόδου.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης αναφορικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο εξής η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χρηματοδοτεί μόνο εκδηλώσεις ποιότητας, όπως αθλητικές, λόγου, τέχνης καθώς και συνέδρια, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι εν λόγω εκδηλώσεις θα προβάλουν τις συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες διοργανώνονται.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας, έδωσε οδηγία προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, να υποβάλλουν εισήγηση με 10 έως 15 εκδηλώσεις ανά νομό, με τον πιο πάνω χαρακτήρα, προκειμένου να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός, αλλά και να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση των διοργανωτών.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ