Οι Πρόσφυγες του Πόντου στον Βρουλιά Λακωνίας05-11-2019 10:24   

ΣΕΛΛΑΣΙΑ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελλασίας την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, στις 6:30 μμ, στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Σελλασίας πραγματοποιεί εκδήλωση - αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων  (1919-2019).
Η εκδήλωση με τίτλο : « ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΡΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ» επιχειρεί μια ανασκόπηση της κατάστασης των προσφύγων στις αρχές του 20ου αιώνα και της φιλοξενίας τους στα διάφορα χωριά της Ελλάδας , μεταξύ των οποίων και ο Βρουλιάς.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ολιγόλεπτο ντοκυμαντέρ , όπου προβάλλονται οι κακουχίες των προσφύγων και ακολουθεί ομιλία και  προβολή με power point  από το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου , κ. Γιάννη Καπετανάκη.
Στην  εκδήλωση – αφιέρωμα θα παρευρεθούν και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Λακωνίας, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Αθανασιάδης, ο οποίος θα προλογίσει την εκδήλωση μεταφέροντας την ιστορική μνήμη των νεώτερων γενεών και τα ακούσματα των Ποντίων της Λακωνίας από τον μεγάλο ξεριζωμό του γένους τους.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ