ΣΠΑΡΤΗ. Ένας καλά οργανωμένος, πολυήμερος, θεσμός είναι η αφορμή για να αναδειχθούν ικανότητες, ταλέντα και η προσήλωση των Φίλων της Μουσικής.

Με συμμετοχή 40 περίπου Χορωδιών από όλο τον κόσμο ολοκληρώνεται το Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας. Στο φιλόξενο Μέγαρο Χορού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας την Πέμπτη 10/10/19, το απόγευμα, εμφανίστηκε η Τετράφωνη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Η Ταϋγέτη».
Η «εναρμόνιση» της Σπαρτιάτικης Χορωδίας με τον θεσμό αλλά και τον στόχο της Χορωδίας έδωσε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα που έκανε αίσθηση.

Μουσικές και ρυθμοί που έφεραν όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας στη σκηνή, ενώπιον κριτών και χορωδών απ’ όλον τον φιλόμουσο κόσμο.

Υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Φωτεινής Δημάκου – Σακέτα, η πιανίστρια και οι 31 χορωδοί ταξίδεψαν το κοινό σε σημαντικές μελωδίες της Ελληνικής παράδοσης μέσα από ένα δυτικότροπο φίλτρο και τις εναρμονίσεις σημαντικών ανθρώπων της Μουσικής Τέχνης. Με τον εντυπωσιασμό υποταγμένο στην συνέπεια και στην πολύφωνη ήπια αρμονία τραγούδησαν και απέσπασαν το χειροκρότημα ανθρώπων με ιδιαίτερη αίσθηση και αντίληψη.

Η Τετράφωνη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Η Ταϋγέτη» για μια ακόμα φορά εκπροσώπησε επάξια την Ελληνική Μουσική Παράδοση, τον μουσικό πολιτισμό της Σπάρτης, σεβόμενη τις περγαμηνές των Μουσουργών, Μαέστρων και Εναρμονιστών σε έναν Διεθνή θεσμό. Καταγράφεται στο ενεργητικό του Συλλόγου μια ακόμα σημαντική στιγμή. Δείτε σε λίγο το σχετικό video.

Kάμερα – Μοντάζ: Φραντσέσκο Κανάνι