Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είδηση ότι το υπουργείο προστασίας του Πολίτη ψάχνει ακίνητα ανά την Ελλάδα για να εγκατασταθούν μετανάστες ,δηλαδή πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες. Η δεύτερη είδηση που κατακλύζει το διαδίκτυο είναι ότι θα διοργανωθούν για τα εν λόγω άτομα σεμινάρια μάρκετινγκ και επιχειρηματικότητας και να αναπτύξουν δεξιότητες.

Μόλις διάβασα αυτά τα δύο άρθρα μου ήρθε στο μυαλό ο τίτλος ο παραπάνω και είπα να γράψω αυτό το άρθρο. Με πιάνει η αγανάκτηση γιατί παλιά σαν φοιτητής στην Αθήνα έβλεπα Έλληνες εξαθλιωμένους, ναρκομανείς η μη, να κοιμούνται κάτω από υπόστεγα και όπου έβρισκαν καθώς οι δομές δεν επαρκούσαν ενώ η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα στην ουσία είναι ανύπαρκτες αν εξαιρέσουμε την πόλη των Αθηνών όπου έχει κάποια κέντρα φιλοξενίας αστέγων. Δυστυχώς και τώρα που επισκέπτομαι την Αθήνα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, για τους Έλληνες άστεγους.

Διαβάζω λοιπόν αυτές τις δύο ειδήσεις σκέφτομαι την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες άστεγοι που παραμένουν άστεγοι, αναλογίζομαι και τα επεισόδια που που έχουμε δει στην τηλεόραση στη βόρεια Ελλάδα από τους μετανάστες ποτ κλείνουν τους δρόμους γιατί όπως λένε οι συνθήκες δεν είναι έτσι όπως τις θέλουνε και τα λεφτά που τους δίνει το κράτος για να περάσουν το μήνα τους δεν επαρκούν.

Σε αντίθεση με αυτά τα άτομα που παρανόμως ήρθαν στην Ελλάδα, οι Έλληνες άστεγοι που νόμιμα είναι στην Ελλάδα, που είναι παιδιά της Ελλάδας, ζουν σε συνθήκες άθλιες όντας άστεγοι και χωρίς κανένα μηνιάτικο στο χέρι.

Άρα θα κάνω το ρητορικό ερώτημα. Είναι άστοχος ο τίτλος μου;

ΥΓ. Και λίγα μας κάνουν οι μετανάστες. Όταν σε αυτή την κακομοίρα χώρα κάνουμε συζήτηση για το αν τα κέντρα φύλαξης των μεταναστών πρέπει να είναι ανοιχτά ή κλειστά, δηλαδή αν θα φυλάσσονται οι μετανάστες ή αν θα μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουνε σε αυτά, και μετά άντε να τους βρεις για να τους απελάσεις, καταλαβαίνουν ότι σε αυτή τη χώρα κράτος δεν υπάρχει.
Καληνύχτα Ελλάδα.

*Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr