ΣΠΑΡΤΗ. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας πρόκειται να διοργανώσει στην Σπάρτη διημερίδα αυτοπροστασίας, αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και Πρώτων Βοηθειών, που απευθύνεται σε όσους/ες επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για την αυτοπροστασία τους.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 (09:30-18:00)
Σπάρτη, αίθουσα εκδηλώσεων Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Θεματολογία
- Αντιμετώπιση επικίνδυνων απειλών για την ζωή από σεισμούς, πυρκαγιά, πλημμύρες, κεραυνούς και κάθε είδους φυσική καταστροφή.
- Πρόληψη, άρση επικινδυνότητας και σχεδιασμός οικογενειακών πλάνων εκτάκτων καταστάσεων.
- Αντιμετώπιση επικίνδυνων απειλών για την ζωή στο βουνό, στη θάλασσα, στο ποτάμι.

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 (10:00-14:00)
Σπάρτη, αίθουσα εκδηλώσεων Κεντρικής Βιβλιοθήκης

“Act to Protect”
«Μαθαίνω – Αντιδρώ - Προστατεύω»
Πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών για προστασία από φυσικές καταστροφές, από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΟΔ τα οποία θα ενημερώσουν τους πολίτες και θα δώσουν οδηγίες για καλές πρακτικές, συμβουλές πρόληψης, διαχείρισης της κρίσης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά την φυσική καταστροφή.

Συγχρόνως, θα υπάρχει θεματική ενότητα με οδηγίες για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕ από το Μάιο 2019 σε συγκεκριμένες περιοχές ανά την Ελλάδα με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης επικίνδυνων φυσικών φαινομένων και δασικών πυρκαγιών (18 νομοί).

Η διημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο οργάνωσης Σχολείου Βασικών Γνώσεων Διάσωσης για την εκπαίδευση νέων εθελοντών/τριών, είναι δωρεάν για το κοινό και μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι/ες.