ΓΥΘΕΙΟ. Στην ανατολική είσοδο της πόλης του Γυθείου στέκει εγκαταλελειμμένο το «Ηotel Lakonis». Χτίστηκε το 1972 και το αποκαλούσαν το «διαμάντι της Λακωνίας». Στα λίγα χρόνια που λειτούργησε αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς celebrities, τόσο του εξωτερικού όσο και της εγχώριας showbiz, με σημαντικότερους από αυτούς την διάσημη ηθοποιό Angelina Jolie και τον κορυφαίο σκηνοθέτη James Cameron.

Το άλλοτε κοσμοπολίτικο ξενοδοχειακό συγκρότημα φιλοξένησε μεγάλους σταρ του Χόλιγουντ Το ξενοδοχείο των 100 δωματίων συνήθιζε να εντυπωσιάζει με τις εξαιρετικές παροχές και την τεράστια – βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία - παραλία του που προσέφερε μαγευτική θέα στη θάλασσα.

Όπως αναφέρεται σε πολλά δημοσιεύματα το συγκρότημα εγκαταλείφθηκε πλήρως, με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να το πουλήσουν στην τιμή των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα για την κατασκευή του δόθηκαν από την Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Αυτό πάντα αποτελούσε ένα αμφιλεγόμενο σημείο. Με τη μήκους 300 μέτρων παραλία του, τα 5.500 τ.μ. κτισμάτων, ανάμεσα στα οποία και μπάνγκαλοους τα οποία έχουν πάρει τα ονόματά τους από τους Θεούς του Ολύμπου και τους κήπους των 30.000 τ.μ., φαντάζει ως μία καταπληκτική ευκαιρία για επένδυση και ανάπτυξη.

Αυτός που εντόπισε την αξία του αλλά όχι και την τιμή του είναι ο Λάκωνας ομογενής Ευστάθιος Βαλιώτης που κατά τις πληροφορίες έχει αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος του κάτω από το ήμισυ της τιμής που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες. Σκοπός του η δημιουργία ενός σύγχρονου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, μοναδικού ίσως στην Ελλάδα.

Κατά καιρούς κάμερες ΜΜΕ και εκπομπών έχουν καταγράψει την κατάσταση στο «στοιχειωμένο» Lakonis του Αντώνη Φελούρη.