Υλικά


• 250 γρ Βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κούπα Ζάχαρη άχνη
• 1 Αυγό Κτήμα Γκολέμη
• Χυμό από 2 Πορτοκάλια Λακωνίας
• 1/2 κουταλάκι γλυκού Σόδα φαγητού
• 1 κουταλάκι γλυκού Μπέικιν πάουντερ
• 400-500 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• Ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
• 300 γρ Πραλίνα φουντουκιού


Παρασκευή

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το αυγό,την σόδα,το μπέικιν πάουντερ και τον χυμό από τα πορτοκάλια κι ανακατεύουμε.Τέλος ενσωματώνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε λίγο λίγο την ζύμη μας σε στρογγυλά μπισκότα και με το δάχτυλο μας πιέζουμε στην μέση τους να δημιουργήσουμε λακουβίτσα. Τα αραδιάζουμε στην λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα κορνέ που βάλαμε την πραλίνα , γεμίζουμε τις λακουβίτσες που κάναμε στο κέντρο των μπρισκότων. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.