O Γιώργος Πουλοκέφαλος θέτει θέμα ολικής ανασκαφής της Αρχαίας Σπάρτης!

ΣΠΑΡΤΗ. Όσα βλέπουν οι επισκέπτες στην Αρχαία Μεσσήνη και την Αρχαία Κόρινθο και όσα δεν βλέπουν στην Αρχαία Σπάρτη τόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Γιώργος Πουλοκέφαλος. «Σήμερα η Σπάρτη δεν έχει φροντίσει να δώσει ουσία και περιεχόμενο στον όρο Αρχαία Σπάρτη. Ανάμεσα στο αρχαίο θέατρο της Σπάρτης και το δομημένο κομμάτι της πόλης υπάρχει ένας τεράστιος ελαιώνας. Εκεί είναι θαμμένη η μισή Αρχαία Σπάρτη.»

Ο κύριος Πουλοκέφαλος κατά την ομιλία του στο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη 2019», μίλησε για το έργο του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη στη Μεσσήνη και την ανάγκη μίμησης του έργου. «Πριν από χρόνια ο Πέτρος Θέμελης ο καθηγητής αρχαιολογίας πήρε το βάρος του και ανέδειξε την αρχαία Μεσσήνη. Σήμερα αν πάμε στην Αρχαία Μεσσήνη βλέπουμε πως ήταν εκείνα τα χρόνια. Ένα μεγαλειώδες έργο για το οποίο βέβαια εκείνος έχει πάρει επαίνους. Με τη μόνη διαφορά ότι εμείς εδώ δεν έχουμε έναν Πέτρο Θέμελη, να πάρει το βάρος του και να σηκώσει την ανασκαφή της Αρχαίας Σπάρτης. Να δώσουμε περιεχόμενο στον όρο Αρχαία Σπάρτη, ώστε ο περιηγητής που θα έρχεται εδώ να βλέπει την Αρχαία Σπάρτη. Η Σπάρτη που είναι γνωστή παντού, είναι και παγκόσμια πόλη δυστυχώς στερείται αυτών των χαρακτηριστικών.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κύριος Πουλοκέφαλος κάλεσε τους πολίτες, τους δημοσιογράφους, την νέα Δημοτική αλλά και Περιφερειακή αρχή να συνεργαστούν για να καταφέρουν να ξεκινήσει η ανασκαφή της Αρχαίας πόλης της Σπάρτης και να αναδειχτεί αυτός ο ανεκτίμητος θησαυρός. Μάλιστα θέτει αυτή την πρόταση την περίοδο που ανοίγουν συζητήσεις για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου, την σύνδεση του αρχαίου λόγου με τον νέο Μουσείο Σπάρτης αλλά και την μεταφορά του Εθνικού Σταδίου Σπάρτης.
Να σημειωθεί ότι προεκλογικά, ως περιφερειακός υποψήφιος ο κ. Πουλοκέφαλος σε συνεργασία με τον κ. Δέδε είχαν εντοπίσει και τους πόρους μέσω των οποίων είναι εφικτή η ανασκαφή της Αρχαίας Σπάρτης.