54.000 τουρίστες κρουαζιέρας στους λιμένες της Περιφέρειας Πελοποννήσου!31-08-2019 09:50   

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε πορεία συνεχούς ανάπτυξης βρίσκεται η κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Μέσα στο 2019 βελτιώθηκε κατά 10% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για αύξηση 7%. «Παρ’ όλο που η αρχική μας πρόβλεψη σε σύγκριση με το 2018 ήταν βελτιωμένη περίπου 7 %. Επιπλέον, με τις τελευταίες μετρήσεις μας φαίνεται ότι έχουμε περαιτέρω βελτίωση φθάνοντας στο περίπου 10 % για όλη την επικράτεια» επισημαίνει ο Θεόδωρος Κόντες πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

«Αξιοσημείωτο βέβαια δείχνει να είναι η μείωση στον λιμένα του Πειραιά κατά 20 προσεγγίσεις λιγότερες, αλλά θετική αύξηση σε Μύκονο +69, Κέρκυρα +17, Ρόδο +25, και άλλες μικροδιαφορές σε άλλους προορισμούς.

Έτσι λοιπόν η περαιτέρω βελτίωση από την αρχή της τουριστικής περιόδου  είναι +122 calls και περίπου 281.739 επιπλέον επιβάτες.

Επίσης, το πρόβλημα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με το μεταναστευτικό είναι έντονο, μια που η πολύ μικρή κίνηση είναι εμφανής.

Τα νησιά των Κυκλάδων δείχνουν να έχουν ικανοποιητική κίνηση, αλλά και η μεγαλόνησος Κρήτη. Επίσης η Κεφαλονιά επικρατεί στο Ιόνιο. Η Μύκονος τέλος κάνει την μεγάλη διαφορά αλλά και η Σαντορίνη συντηρούν την πρωτιά για αρκετά χρόνια. Μπορεί η Μύκονος και η Σαντορίνη να είναι οι πιο διάσημοι προορισμοί υπάρχουν όμως αρκετές ελλείψεις υποδομών για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες» και καταλήγει:

«Ο πίνακας με τα στοιχεία κρουαζιέρας δείχνει την κίνηση και φυσικά αποδεικνύει το λαμπρό μέλλον που έχει η κρουαζιέρα στην πατρίδα μας. Ιδιαίτερη προσοχή βέβαια επιβάλλεται να υπάρχει στους εν λόγω προορισμούς για να συνεχισθεί η εν λόγω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Τέλος είναι αξιοσημείωτο ότι ένα μεγάλο ποσοστό περίπου 25 % των επισκεπτών κρουαζιέρας επανέρχονται στην Χώρα μας για πολυήμερες διακοπές με συγγενείς και φίλους δίνονταν έτσι μια σημαντική ώθηση στο τουριστικό ρεύμα της Χώρας μας σε διάφορους προορισμούς».

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε ότι αφορά στην Πελοπόννησο και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ένωσης Εφοπλιστών την πρώτη θέση κατέχει το Ναύπλιο. Το Γύθειο έχουν ανοδική κίνηση Καλαμάτα, Πύλος και Μονεμβάσια μειωμένη και τα Κύθηρα σταθερή. (Κατάκολλο και Πάτρα ανήκουν στην περιφέρεια Δυτικής Πελοποννησου και Ιονίων Νήσων)

Το 2019 οι επιβάτες κρουαζιέρας σε (Περιφέρεια Πελοποννήσου) Ναύπλιο, Γύθειο, Καλαμάτα, Πύλο, Μονεμβάσια, και Κύθηρα προβλέπεται να είναι 53.000 άτομα από 155 Κρουαζερόπλοια.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ