ΛΑΚΩΝΙΑ. Τον φάρο των Κυθήρων, της Κρανάης, του Ταίναρου και της Μονεμβασιάς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι επιθυμούν στις 18 Αυγούστου λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων. Πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι της ναυτικής ιστορίας της Ελλάδας. Οι φάροι στη χώρα μας είναι το σήμα κατατεθέν της ναυτιλίας που ήταν από τα αρχαία χρόνια η δύναμή της. Σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν σήμερα 1309 φάροι, φανοί και φωτοσημαντήρες.

Από τους φάρους που λειτουργούν σήμερα, οι 28 θα υποδεχτούν το κοινό στις 18 Αυγούστου από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, για την αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως ιδιαίτερο στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία τους.

Οι φάροι που θα είναι ελεύθερα επισκέψιμοι την Κυριακή 18 Αυγούστου, είναι: Αγ. Νικολάου – Κέας, Ακρωτηρίου – Θήρας, Αρκίτσας – Φθιώτιδας, Μουδαρίου – Κυθήρων, Βρυσακίου – Λαυρίου, Φισκάρδου – Κεφαλλονιάς, Γουρουνιού – Σκοπέλου, Δρεπάνου – Αχαΐας, Δρεπάνου – Χανίων, Κασσάνδρας – Χαλκιδικής, Κατακόλου – Ηλείας, Σκιναρίου – Ζακύνθου, Κρανάης – Γυθείου, Μεγάλου Εμβόλου – Θεσσαλονίκης, Μελαγκάβι – Λουτρακίου, Πλάκας – Λήμνου, Κόρακα – Πάρου, Κοκκινοπούλου – Ψαρών, Αλεξανδρούπολη – Αλεξανδρούπολης, Ταινάρου – Λακωνίας, Κόπραινας – Άρτας, Κακής Κεφαλής – Χαλκίδας, Μονεμβασιάς – Λακωνίας, Λάκκας – Παξών, Βασιλίνας – Ευβοίας, Πάππα – Ικαρίας, Σπαθιού – Σερίφου, Δουκάτου – Λευκάδας.