Ώρα 13:20 Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, έχουν κινητοποιηθεί: 45 πυρστες, 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ, 2 Ε/Π και 4 υδροφόρες ΟΤΑ. Αναλυτικά:32 πυρστες με 15 οχήματα, 1 αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου με 7 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρου με 6 πυροσβέστες σύμφωνα με ενημέρωση της Π.Υ. Σε αναρτήσεις πολιτών στο fb γίνεται λόγος για σπίτια που κινδυνεύουν άμεσα στην περιοχή "Παναγιά". Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε ξημερώματα, αρχικά και μετα τις 6 κινήθηλε κατα τον Σίμο αλλά οι φορά του ανέμου την έστρεψε προς την άλλη πλευρά του νησιού την περιοχή "Παναγιά".

Ώρα 12:50. Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο έχοντας κάψει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση. Σε κάποια σημεία η φωτιά έφτασε στη θάλλασα οπότε και σταμάτησε το καστροφικό της έργο. Οι ισχυροί άνεμοι την καθιστούν επιθετικοί ενω δυνάμεις της Πυροσβεστικής απο έδαφος και αέρα επιχειρούν. Το κάμπινγκ στην παραλία Σίμος εκκενώθηκε όπως και Ξενοδοχείο ενω απεγκλωβίστηκε γυναίκα που είχε εντοπιστεί σε σπηλιά της περιοχής. Σύμφωνα με τις αρχές δεν κινδυνεύουν άνθρωποι. Ωστόσο η περιβαλλοντική καταστροφή είναι μεγάλη ειδικά για την παραλία του Σίμου.

Ωρα 11:20. Από νωρις το πρωί ξέσπασε φωτιά στην Ελαφόνησο σύμφωνα με μαρτυρίες παραθεριστών που εγκαταλείπουν το νησί. Στην κορυφή του λόφου της Ελαφονήσου και πολύ στο κάμπινγκ μαίνεται φωτιά με ανέμους 4-5 μποφόρ βόρειοι μια μέρα που είχε δοθεί συναγερμός λόγω συνθηκών. Η φωτιά ξεκίνησε από την χωματερή της Ελαφονήσου στις 5 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή για εκκένωση του Κάμπινγκ πλησίον της παραλίας Σίμος. Οι πολίτες πρέπει να κινηθούν προς το λιμάνι. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 5 PZL, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Αναλυτικά: 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις κανουν 2 PZL.

H φωτιά μαίνεται λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων απειλώντας το καμπινγ. Η θερμοκρασία στην Ελαφόνησου θα φθάσει τους 35 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 μποφόρ. Η φωτιά πλησιάζει στην παραλία του Σίμου...

Δείτε live το λιμάνι της Ελαφονήσου