ΣΠΑΡΤΗ. Έως ότου ξεκαθαρίσει το πεδίο στον Δήμο Σπάρτης αυτός που κατέχει τον ρόλο της Αντιπολίτευσης θα είναι ο Αλέκος Βουνάσης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον Δήμο Σπάρτης. Αν το «άνοιγμα» Δούκα έχει αποτέλεσμα και υπάρξει συνεργασία Δούκα, Αργειτάκου, Βαλιώτη, τότε η φωνή ελέγχου και αντιπολίτευσης θα είναι αυτή του Αλέκου Βουνάση. Αν δεν επέλθη συνεργασία τότε θα έχουμε ένα «πολυκομματικό» Δημοτικό Συμβούλιο στη λογική της απλής αναλογικής. Θυμίζουμε ότι ο νέος Δήμαρχος έχει προτείνει δύο θέσεις αντιδημαρχίας σε Σταύρο Αργειτάκο και Βαγγέλη Βαλιώτη. Η πρότασή του δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτή.

Είναι γνωστό ότι ο Αλέκος Βουνάσης είναι γνήσιος εκφραστής της Κομμουνιστικής αντίληψης των πραγμάτων και της ανάλογης ιδεολογίας, κάτι που είναι βέβαιον ότι θα τον οδηγήσει σε αντιπαράθεση με τον νέο Δήμαρχο που, ως γνωστόν, είναι εκφραστής της αντιδιαμετρικής αντίληψης για τον ρόλο των αιρετών, του κεφαλαίου, των κομμάτων, των εξουσιών, κ.λ.π.
Ο Αλέκος Βουνάσης, στην έναρξη της προηγούμενης θητείας του Δ.Σ., εκλεγμένος τότε με την Παράταξη του Β. Βαλιώτη (από την οποία σύντομα ανεξαρτητοποιήθηκε) διάβασε την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» στέλνοντας μήνυμα που στην συνέχεια υποστήριξε.