ΣΠΑΡΤΗ. Όπως λέει και ο ίδιος «κατέβηκε υποψήφιος δήμαρχος και πήραν τον Δήμο χωρίς να καταλάβει κανείς τι έγινε…». Ο Πέτρος Δούκας από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει τον Δήμο Σπάρτης. Όπως έχει κάνει γνωστό προς κάθε πλευρά επιδιώκει την συνεργασία, την φυγή προς τα εμπρός και τη άμεση λύση ζητημάτων που χρονίζουν με την συμμετοχή, δημοτών, αιρετών και ειδικών σε κάθε επίπεδο και βαθμό. Δεν ανιχνεύεται εύκολα η μέθοδός του ενώ οι σκοποί του υπαγορεύουν τις συνέργασίες και τη συμμετοχή. Πολλές ιδέες του παραμένουν "ασύλληπτες" για αρκετούς. Το notospress.gr σε συνέχεια της παρουσίασης των δημάρχων της περιοχής παρουσιάζει τον Πέτρο Δούκα.

Ο Πέτρος Δούκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Κατάγεται από τον Δήμο Σπάρτης. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών το 1971, συνέχισε τις σπουδές του στα Οικονομικά στα Πανεπιστήμια, ​The George Washington University, New York University, Columbia University.

Εργάζεται στον Ιδιωτικό τομέα με διακρίσεις κυρίως στο Τραπεζικό Σύστημα. Κατέχει ιδιαίτερες θέσεις σε Παγκόσμιες Eνώσεις και Forum.

Στην πολιτική μπαίνει το 1992 – 1993 ως ​​Εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και εκλέγεται Βουλευτής για πρώτη φορά το 2004 στην Περιφέρεια Αττικής με την Νέα Δημοκρατία. Από την εκλογή του μέχρι το 2007 αναλαμβάνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Έχει εκδώσει το 6ο του βιβλίο που έχει τίτλο ​«Ηγετικές Αρετές σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Σκέψη».

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εκλέχθηκε Δήμαρχος Σπάρτης με ποσοστό 57,79 %.