Πυρκαγιά στους Μολάους. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή στη Νοτιοανατολική Λακωνία!

01-07-2019 10:07   

ΜΟΛΑΟΙ. Φωτιά ξέσπασε στις 15:00 του Σαββάτου εντός του οικισμού των Μολάων (προς τα Πάκια) από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα χωράφι και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, της ξηρασίας και των ανέμων γρήγορα μετατράπηκε σε πυρκαγιά. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου Μονεμβάσιας, της ΔΕΗ Μολάων και ιδιώτες

ρίχτηκαν στην πυρκαγιά με οχήματα, και τρακτέρ προκειμένου να μην επεκταθεί και απειλήσει παρακείμενη κατοικία και ελαιώνα. Έκαψε λίγες ελιές και ελαφρώς κάποιες κολώνες της ΔΕΗ. Η πυρκαγιά τέθηκε υπο έλεγχο γύρω στις 4 το μεσημέρι και στις 4:30 έσβησε.

Φωτο: Μιχάλης Καρούνης

ΛΑΚΩΝΙΑ. Σύμφωνα με τον  Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται στο Δήμο Ευρώτα, στον Δήμο Μονεμβάσιας και στον Δήμο Ελαφονήσου για αύριο Κυριακή 30-06-2019 πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Ο Δήμος Ευρώτα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα  και συνιστά στους πολίτες (και ιδιαίτερα οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι)  τις επόμενες ημέρες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (από 1ης Μαϊου έως 30 Οκτωβρίου) απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Σεβόμαστε τις απαγορεύσεις πρόσβασης στα δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου. Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ: 2735041599, Π.Υ ΜΟΛΑΩΝ: 2732027040, Π.Υ ΓΥΘΕΙΟΥ: 2733022199, 2733023443)

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr ή την ιστοσελίδα του Δήμου Ευρώτα https://www.evrotas.gov.gr .

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ