Π. Δούκας: «Δεν ήρθαμε για να κάνουμε μια μέτρια πόλη λίγο καλύτερη, αλλά για έργο σε μια εμβληματική πόλη!»

ΣΠΑΡΤΗ. Από τους Γοράνους, την ιδιαίτερη πατρίδα του έστειλε μήνυμα συνεργασίας ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας. Μιλώντας σε συνεργάτες και μέλη του Συνδυασμού του ανέφερε: «Κάναμε φοβερή δουλειά μέσα σε 5,5 εβδομάδες. Κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε και πως έγινε. Το κάναμε χωρίς να ανοίξουμε κανενός τη μύτη. Κανέναν δεν βρίσαμε, κανέναν δεν απαξιώσαμε… με αποτέλεσμα κάποιοι αντίπαλοι να απορυθμιστούν…».

Ο κ Δούκας τόνισε ότι «τώρα όμως αρχίζουν τα ωραία και τα λίγο πιο δύσκολα. Έχουμε ήδη καταγράψει πάνω από 200 προτάσεις δικές μας και συνδημοτών μας. Την 1η Ιουλίου φέρνω μαζί μου τον Δούκα του Μάρλμπορο πρώτο ανιψιό της βασίλισσας Ελισάβετ. Στις 11 Ιουλίου έρχονται οι Πολεοδόμοι του Πολυτεχνείου για το μάστερ πλαν της πόλης. Την άλλη εβδομάδα έχω ραντεβού και με το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» γιατί θέλουν να στηρίξουν την περιοχή.
Κατέληξε λέγοντας: «θα δημοσιοποιήσουμε τα 200 σημεία και θα καλέσουμε τους Σπαρτιάτες να έρθουν παρέα για να τα υλοποιήσουμε. Με ό,τι καλό υπάρχει στην πόλη ασχέτως αν μας μαυρίσαμε, ακόμα και αν μας βρίσανε και να συνεργαστούμε. Θέλουμε να κάνουμε κάτι εμβληματικό…»

Ο Πέτρος Δούκας ανέφερε επίσης ότι σε λίγο καιρό κάποιοι δεν θα μιλούν μόνο για Τρίκαλα, Καλαμάτα κ.λ.π. αλλά για την Σπάρτη.

Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο υπάρχει διαρκής πολιτική διαβούλευση του Πέτρου Δούκα με τους επικεφαλής Αργειτάκο και Βαλιώτη για την διερεύνηση συνεργασίας που υπαγορεύει τόσο ο σχεδιασμός της νέας δημοτικής αρχής όσο και η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.