ΜΑΓΟΥΛΑ. Πολιτιστικές, Θρησκευτικές και Κοινωνικές εκδηλώσεις διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Εκκλησία Μαγούλας και το Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σωματείο «Κοινωνία Μαγούλας – Ο Αγ. Νίκανδρος» με τη συνδιοργάνωση του Νομικού Προσώπου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρου του Βυζαντινού παρεκκλησιού της Παναγίας.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το πρωί την Κυριακής με μνημόσυνη δέηση των ευεργετών της ενορίας και στη συνέχεια στις 21.00 το βράδυ της 1ης Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον προαύλιο χώρο με τον Παντελή Θαλασσινό. Θα προηγηθούν χοροί της Μακεδονίας και Θράκης του χορευτικού συλλόγου Μαγούλας την οποία θα πλαισιώσει με τη φωνή της η Ελένη Τσιρακίδου.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα της εκκλησίας με τη συνδρομή του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο προαύλιο του παρεκκλησίου η θεατρική παράσταση «Η Σπασμένη Στάμνα» του Χαινριχ φον Κλάιστ από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία σε συνεργασία με την ομάδα Φίλοι του Ποδηλάτου Σπάρτης.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί παράσταση standup comedy στις 21.30 στο προαύλιο του παρεκκλησίου.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου το βράδυ θα διοργανωθεί λαϊκό πανηγύρι που θα πλαισιωθεί από την ορχήστρα των αδερφών Καπάκου.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την 15η Ιουλίου στις 21.00 το βράδυ με το 4ο River Party στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησιού, με πολλή μουσική και χορό.