«Το μεγάλο ταξίδι του Μικρασιατικού Ελληνισμού» στο Σαϊνοπούλειο

Μέρος Β’ - «Στην Ελλάδα:1922-1965»29-06-2019 12:47   

ΣΠΑΡΤΗ. O Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος Σπάρτης και φέτος δίνει το παρόν με μια ξεχωριστή εκδήλωση. Η πολιτιστική  εκδήλωση, πραγματοποιείται Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 9.00 μμ
και αποτελεί το Β΄ μέρος της ομότιτλης παράστασης που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο Σπάρτης. Περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία της πρώτης πεντηκονταετίας του 20ου αιώνα στην Ελλάδα: την άφιξη των προσφύγων του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και την επιρροή τους στην καλλιτεχνική και πνευματική ζωή των Ελλήνων.

Σημαντικό μέρος θα αποτελέσει η αναφορά στην εξέλιξη του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού και των αντίστοιχων χορών από το 1900 έως το 1965 με ορχήστρα μουσικών λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού και συμμετοχή χορευτών του Συλλόγου. Στη θεατρική παράσταση θα παιχτούν αποσπάσματα από το λογοτεχνικό αφήγημα της Διδούς Σωτηρίου: «ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ». Η παράσταση του Θεάτρου Σκιών Καραγκιόζη θα σατιρίζει τα δρώμενα της δεκαετίας του 1930 στην Ελλάδα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Λαογραφικός με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας  του Συνεταιρισμού ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΡΜΟΝΙΑ», της Θεατρικής Ερασιτεχνικής Σκηνής «ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ» και του Θεάτρου Σκιών Τάσου Ανδριώτη.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ