ΣΠΑΡΤΗ. Σε «καυτή πατάτα» εξελίσσεται η υπόθεση μεταφοράς της Λαϊκής της Τετάρτης από το κέντρο σε συνοικίες. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των κατοίκων των συνοικιών Νέου Κόσμου – Ψυχικού και Λάκκας Δήμου Σπάρτης για τις αιτίες της μη υλοποίησης εκ μέρους της δημοτικής αρχής Σπάρτης της μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες Ν. Κόσμου - Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης οι Επιτροπές των κατοίκων κάνουν γνωστά τα εξής:

«Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου , ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η υπ’ αριθμ..129/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης , αναφορικά με την «έγκριση μετακίνησης -λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Σπάρτης στις περιοχές «Λάκκα» και Νέου Κόσμου – πλατεία « ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ» , επειδή η απόφαση αυτή , ως «κανονιστική πράξη» , έπρεπε να έχει ληφθεί με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή με 21 ψήφους , αντί των 19 ψήφων με τις οποίες λήφθηκε.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης της 5ης Ιουνίου 2019 , ο κ. Δήμαρχος απάντησε στον εκπρόσωπο των κατοίκων που παραβρέθηκε κι έθεσε ερωτήματα για το θέμα , τα παρακάτω:

- Ο δήμος Σπάρτης δεν θεωρεί πως η εν λόγω απόφαση αποτελεί «κανονιστική πράξη» κι επομένως είναι νόμιμη με τις ψήφους που πάρθηκε . Για το λόγο αυτό ο δήμος θα υποβάλλει προσφυγή κατά της ακυρωτικής απόφασης.

- Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν προτίθεται να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη νέας απόφασης με 21 ψήφους , οπότε το θέμα θα παραπεμφθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων ήδη κατέθεσαν , νομίμως , προσφυγή κατά της ακυρωτικής απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου και σε περίπτωση που αυτή απορριφθεί θα θέσουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το θέμα , για ισχυρή απόφαση , στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ΑΜΕΣΩΣ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.»