O Xρήστος Τσίχλης, πρόεδρος του Συνδε΄σμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων και υποψήφιος στο συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη για την Αθήνα απευθύνεται στους Λάκωνες:

"Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, η οποία εκδηλώθηκε με την ψήφο σας, στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, όπου έλαβα μέρος για πρώτη φορά . Η συγκίνηση για την τιμή που μου κάνατε, με τις πολλές προσωπικές ψήφους, είναι μεγάλη. Η πρωτιά σε υποβαθμισμένες κατά πολλούς, περιοχές, δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ και για τους συμπατριώτες μας Λάκωνες, οι οποίοι με συγκίνησαν με την υποστήριξη τους. Ιδιαιτέρως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές που πίστεψαν σε μένα και εργάστηκαν αφιλοκερδώς για εμένα. Θα αποτελούσε σοβαρή παράλειψη μου, εάν δεν ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου,τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα το notospress.gr, το Mesogeios TV και τον Λακωνικό τύπο lakonikos.gr.

Τα αποτελέσματα για τις δημοτικές κοινότητες Αθηνών,θα αργήσουν (ως συνήθως) να ανακοινωθούν από το πρωτοδικείο Αθηνών. Η απλή αναλογική που σκόπιμα νομοθέτησε η Κυβέρνηση, αφαιρεί έδρες από τον πρώτο συνδυασμό και μειώνει τις έδρες του πρώτου συνδυασμού στις δημοτικές κοινότητες Αθηνών, περίπου στο μισό, κατά 50%. Επιπλέον, η Κυβέρνηση πρόσφατα έδωσε δικαίωμα ψήφου σε πολλούς μετανάστες της Αθήνας, αλλοιώνοντας έτσι το αποτέλεσμα, κατά κάποιον τρόπο. Ο νέος νόμος Κλεισθένη, επιτρέπει την δημιουργία δημοτικών επιτροπών, με απόφαση Δημάρχου, από μη εκλεγμένους, με σκοπό την εκπλήρωση στόχων, την επίτευξη έργων. Σύμφωνα, με το Πρωτοδικείο, πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι, απέστειλαν εσφαλμένα αποτελέσματα ως προς τις ψήφους προσώπων, εξαιτίας της ανοργανωτης διαδικασίας - πολλές κάλπες- πολλοί υποψήφιοι. Οι γραμμές από τα "τζάκια" προς συγκεκριμένους υποψηφίους, έγιναν κανόνας και όχι εξαίρεση. Σε αυτές τις εκλογές, το Υπουργείο εσωτερικών, δεν έλεγξε ουσιαστικά τις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων, με συνέπεια κάποιοι να ξοδεύουν υπέρογκα χρηματικά ποσά, κατά παράβαση της νομοθεσίας. Μέσα σε αυτό το κλίμα, αντέξαμε, αγωνιστήκαμε, πετύχαμε, κερδίσαμε. Ο δραστήριος Κώστας Μπακογιάννης, είναι νέος Δήμαρχος Αθηναίων και αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, που με τίμησε με την συμμετοχή μου, στο ψηφοδέλτιο του και με εμπιστεύτηκε. Γνωρίζοντας καλά τον πετυχημένο και δραστήριο άνθρωπο Κώστα Μπακογιάννη, είμαι βέβαιος ότι θα επιλέξει (όπως έχει δηλώσει), τους άξιους για να στελεχώσουν τις επιτροπές, τους οργανισμούς, τους υπεύθυνους συνοικίας, τις δημοτικές ομάδες εργασίας και τις αντιδημαρχίες.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους".

Με εκτίμηση

Χρήστος Τσίχλης

Δικηγόρος Αθηνών - Συνταγματολόγος

Συνήγορος Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα

Νομικός συνεργάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσηλευτών