Υλικά

• 150 γραμ. ρόκα
• 150 γραμ. σταμναγκάθι
• 150 γραμ. iceberg
• 8 φρέσκα βερίκοκα
• 8 φέτες προσούτο
• 4 κ.σ. ανεβατό (ή άλλο φρέσκο τυρί κρέμα)
• φύλλα φρέσκου βασιλικού
• φύλλα φρέσκου δυόσμου
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο Λακωνίας
• 3 κ.σ ξίδι βαλσάμικο
• λίγο αλάτι
• λίγη κρέμα βαλσάμικου

Παρασκευή

Για την ανάμεικτη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα, κόβουμε πρώτα τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, βάζουμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ραντίζουμε ελάχιστο λάδι και ξίδι βαλσάμικο και ψήνουμε για 5΄περίπου να μαλακώσουν ελαφρά αλλά να μη χάσουν το σχήμα τους. Αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε όλα τα φύλλα σαλάτας, ρόκα, σταμναγκάθι και iceberg σε ένα μπολ. Χτυπάμε το λαδόξιδο με λίγο αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ισομοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα, προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού. Ισομοιράζουμε στα πιάτα και τα ψημένα βερίκοκα, το προσούτο και το τυρί κρέμα. Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου.